Η θέση μας

Ξεκινάμε με μία παραδοχή: η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που εκπέμπεται από τους σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Η αναφορά μας δεν είναι η από 31/5/2011 μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε οι εκατοντάδες σχετικές μελέτες Ελλήνων και Ξένων έγκριτων επιστημόνων. Εχουμε ζήσει από κοντά την τρομακτική εμπειρία ενός γείτονα.

Η καραμέλα συγχωροχάρτι για την ασυδοσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σχετίζεται πρωτίστως με επιχειρήματα για την αναγκαιότητα χρήσης των κινητών, τις επιπτώσεις της χρήσης των κινητών στην υγεία καθώς και τις δεσμεύσεις των εταιρειών για εκτενή κάλυψη.

Προφανώς νοιαστήκαμε για τις όποιες νομικές τους δεσμεύσεις… Πρώτα η δημόσια υγεία, η υγεία των παιδιών μας, και μετά τα κέρδη.

Σε αυτή τη σελίδα, θέλουμε να αναδείξουμε το θέμα της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας των εταιρειών, ξεκινώντας από την Κηφισιά.

Αντικειμενικότητα Μηδεν

Ολα τα άρθρα ανα-δημοσιεύονται στο πλαίσιο της καλόπιστης ενημέρωσης για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μάστιγα της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης. Φυσικά, δεν υποστηρίζουμε καμία παράνομη πράξη ούτε προτείνουμε σε κανένα να παρανομήσει-το αποθαρρύνουμε εντόνως. Όμως, είμαστε υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, της πολυφωνίας και της ελεύθερης πρόσβασης σε πληροφορίες, έστω και αν δεν συμφωνούμε με αυτές. Αυτό το ιστολόγιο είναι ένα forum ενημέρωσης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

60 Σχόλια to “Η θέση μας”

  1. yotrousihakaman Says:

    ntropi stous karagiozides pou vazoun keraia stis taratses tous kai mas trwne tin ygeia gia na ta pairnoun

  2. grigoris Says:

    Συγχαρητήρια για το ιστολόγιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  3. keraies Says:

    ευχαριστούμε Γρηγόρη! έστω και ένας άνθρωπος αν βοηθηθεί, θα είμαστε ευτυχισμένοι!

  4. Νίκος Says:

    Αγαπητέ άγνωστε συγχαρητήρια για την σελίδα σας!

    Εγώ κατοικώ κοντά στο σταθμό κεραιών της Τερπάνδρου στο Νέο Κόσμο, και δυστυχώς έμαθα για τις συνέπειες με πολύ τραγικό τρόπο (θάνατος της συντρόφου μου από καρκίνο)

    Στο http://terpandrou.wordpress.com/ έχω κάποιες φωτογραφίες που αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

    Τώρα που σας μιλάω ακούω ένα συνεχή παλλόμενο βόμβο, συνέπεια των ηλεκτρικών κυμάτων που περνάν μέσα από το σπίτι μου… είναι φοβερό… συνεχεις ζαλάδες.. κλπ.

    Το φοβερότερο όμως είναι ότι πολύ κοντά στο σταθμό βρίσκεται ένα τεράστιο σχολικό συγκρότημα.

  5. Νίκος Says:

    Καλημέρα

    Ξέρει κάποιος πως γίνεται η καταγγελία στη ΔΕΗ όταν παίρνει ρεύμα παράνομα η κεραία;

    Ξέρετε τι πρέπει να κάνω όταν η κεραία δεν έχει πολεοδομική έγκριση αλλά δεν γίνεται τίποτα;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  6. keraies Says:

    Βλέπε: Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

    Click to access keraieswordpresscom_v02.pdf

  7. Γιωργος Says:

    ‘Εμαθα ότι η ΚNAUF ‘εχει βγάλει γυψοσανίδες που προστατεύουν από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Παρακαλώ ενημερώστε με αν έχετε υπόψιν σας κάτι πάνω σ΄αυτό το θέμα.

  8. Μαρία Says:

    Ναι, βλέπε:
    http://www.knauf.gr/3_110_000_004.html
    http://www.knauf.gr/3_140_000_005.html
    http://www.knauf.gr/3_235_000_000.html

  9. Γιωργος Says:

    Είναι δοκιμασμένες ,παρέχουν ασφάλεια από κεραίες κινητής τηλεφωνίας;
    Μήπως είναι καλύτερο το συρματόπλεγμα που είχα διαβάσει στο blog;

  10. Μαρία Says:

    Δεν ξέρω αν είναι δοκιμασμένες, όμως φτιάχνουν χωρίσματα και για ακτινολογικά εργαστήρια. Μπορείς να ρωτήσεις τον Αστέρη Καλό, που είναι ειδικός: http://em-pollution-gr.blogspot.com/

  11. Γιωργος Says:

    Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία έστειλα e-mail και περιμένω απάντηση

  12. arpakallitheas Says:

    Θέλουμε πάρκα στις γειτονιές μας και όχι δάση από κεραίες πάνω απ’ τα κεφάλια μας

    Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των αστικών κέντρων. Ζούμε κάτω από ένα πυκνό δίκτυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που μας βομβαρδίζουν με υψηλής ακτινοβολίας ηλεκτρομαγνητικά κύματα, απειλώντας άμεσα την υγεία μας. Συμμετέχουμε όλοι, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να το έχουμε επιλέξει στο μεγαλύτερο βιολογικό πείραμα στην ιστορία.

    Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με μόνο γνώμονα το κέρδος, τοποθετούν τις κεραίες τους δίπλα σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, νοσοκομεία και σπίτια, τις κρύβουν επιμελώς μεταμφιέζοντάς τις σε θερμοσίφωνες, φυτά, καμινάδες και, στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς καν την τυπική άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Όμως ακόμα και οι «νόμιμες» κεραίες (όσες έχουν δηλ. τις απαιτούμενες άδειες), είναι επικίνδυνες. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι κεραίες ευθύνονται για την αύξηση κρουσμάτων πολλών μορφών καρκίνου και άλλων ασθενειών, που εμφανίζονται σε ανθρώπους που κατοικούν ή εργάζονται κοντά σε αυτές.

    Oι κάτοικοι σε πάρα πολλές περιοχές οργανώθηκαν και διεκδίκησαν την απομάκρυνση των δολοφονικών κεραιών. Με μια σειρά από δράσεις (συλλογή υπογραφών, συνελεύσεις κατοίκων, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις κλπ.) κατάφεραν να τις ξηλώσουν και να τις απομακρύνουν. Πρέπει και στην Καλλιθέα να οργανωθούμε και να δράσουμε ενάντια σε κάθε σχεδιασμό του κράτους και των ιδιωτών που απειλεί άμεσα την υγεία μας.

    Η Αριστερή Παρέμβαση Καλλιθέας σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και δράσης γύρω από το θέμα των κεραιών, δημιούργησε το blog στη διεύθυνση http://keraia.wordpress.com με σκοπό να συλλέξει σε ένα χάρτη ΟΛΕΣ τις «νόμιμες» και παράνομες κεραίες που υπάρχουν στην περιοχή μας. Θεωρώντας ότι η ενημέρωση των κατοίκων της Καλλιθέας για τους κινδύνους της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι πρωταρχική και δεδομένου της άρνησης οποιουδήποτε φορέα (ΕΕΤΤ, Πολεοδομία, Δήμος, οι ίδιες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας) να μας ενημερώσει αρχικά για το πού υπάρχουν κεραίες, ξεκινάμε μόνοι μας να συλλέγουμε πληροφορίες.
    Για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι σημαντική η συμμετοχή όλων των κατοίκων που με τις πληροφορίες τους μπορούν να συμβάλουν στην ενημέρωση του «Χάρτη Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας στην Καλλιθέα». Καλούμε όσους γνωρίζουν πού βρίσκονται εγκατεστημένες τέτοιες κεραίες, «νόμιμες» ή παράνομες, να μας ενημερώσουν μέσω του http://keraia.wordpress.com.

    Η ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι κεραίες, είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια να διεκδικήσουμε:

    ● Να ξηλωθούν άμεσα όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, όχι μόνο οι παράνομες αλλά και όσες «νόμιμες» υπάρχουν σε μικρή απόσταση από σπίτια, σχολεία, χώρους εργασίας, άθλησης και ψυχαγωγίας, όλους δηλαδή τους χώρους όπου ζούμε και εργαζόμαστε.
    ● Ενημέρωση όλων των κατοίκων για τα σημεία εγκατάστασης κεραιών.
    ● Κοινωνικός έλεγχος για όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία και τη ζωή των κατοίκων.

    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

  13. Λευτέρης Says:

    Καλησπέρα!

    Με χαρά βλέπω πως όταν ξυπνάει ο κόσμος παύει και η εκμετάλλευση!

    Λοιπόν…

    Μένω στο Βύρωνα και εδώ και χρόνια στο σπίτι μου ΔΕΝ έπιανε κανένα κινητό – έχουμε vodafon και cosmote και πάντα μιλάγαμε από τα μπαλκόνια ή εκτός σπιτιού.
    Εδώ και μια βδομάδα το προσωπικό μου τηλέφωνο (σύνδεση Vodafon) έχει full σήμα παντού μέσα στο σπίτι, πράγμα που μου κινεί την υποψία για κάποια εγκατάσταση κεραίας στην γειτονιά.

    Θέλω βοήθεια να την εντοπίσω και να κινηθώ προς την απομάκρυνση της (αν φυσικά έχω δίκιο τελικά.

    Απ’ οσο καταλαβαίνω είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστεί αν είναι καμουφλαρισμένη και προσωπικά δεν μπορώ να διακρίνω κάτι από την ταράτσα μας.

    Με εκτίμηση,

    Λευτέρης

  14. Δημήτριος Says:

    1. Τρόποι ανακάλυψης κεραιών κινητής τηλεφωνίας

    Click to access no-place-to-hide_v01.pdf

    https://keraies.wordpress.com/2008/02/28/

    2. Φωτογραφίες από κεραίες κινητής τηλεφωνίας
    https://keraies.wordpress.com/2008/02/27/

    3. Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

    Click to access keraieswordpresscom_v02.pdf

    https://keraies.wordpress.com/2008/01/13/

  15. παναγιωτης Says:

    Γεια σας, ειμαστε απο το 4ο ενιαιο λυκειο πατρων και θελαμε να μας πειτε μερη που θα μπορουσαμε να παμε μια περιβαλλοντικη εκδρομη, ετσι ωστε να κανουμε μια ερευνα σχετικα με τις κεραιες. Ευχαριστουμε.

  16. keraies Says:

    Γεια σας, μπορείτε να μιλήσετε με τους ακόλουθους και ίσως οργανώσετε μία εκπαιδευτική εκδρομή στις σχολές τους
    1) Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Βιολογίας. Καθηγητής Λουκάς Μαργαρίτης, lmargar@biol.uoa.gr Τηλ.: 2107274542.
    2) Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής. επίκ. Καθηγητής Κων/νος Λιολιούσης, lioliou@phys.uoa.gr Τηλ.: 2107276710.
    3) TEI Πειραιά στο τμήμα Ηλεκτρονικών, αν. Καθηγητής Τσιτομενέας Στέφανος, τηλ 2105381226, stsit@teipir.gr.

  17. Δημήτρης Says:

    Γειά σας, θα ήθελα να πληροφορηθώ για τις κεραίες (σταθμούς βάσης TETRA C4I) που χρησιμοποιεί η MOTOROLA & η SIEMENS από το 2004. Τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στην υγεία ; Η κατάσταση με αυτές τις κεραίες είναι στην κυριολεξία ανεξέλεγκτη, διότι η εγκατάστασή τους & η λειτουργία τους έγινε χωρίς άδεια, με το πρόσχημα ότι θα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας κατά την διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων. Μια τέτοια κεραία εγκαταστάθηκε από τότε κοντά στο σπίτι μου και έκτοτε ανησυχώ για την υγεία μου. Παρακαλώ εάν γνωρίζετε κάτι ενημερώστε με σχετικά ή εάν δεν γνωρίζετε ψάξτε το θέμα, διότι υπάρχει παράθυρο της νομοθεσίας στην περίπτωση αυτή, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

  18. Δημήτρης Says:

    Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά στο blog σας!
    Είμαι κάτοικος των Αχαρνών και δημιουργός της σελίδας

    http://www.facebook.com/pages/KERAIA-TOU-THANATOU-STIS-ACHARNAI/295231872485?ref=mf

    την οποία μπορεί κάποιος να δει ακόμα και αν δεν έχει facebook. Μπορείτε να αντλήσετε αν θέλετε φωτογραφίες και πληροφορίες και για την «δικιά μας» κεραία και να τις προσθέσετε στο blog σας.
    Θα μπορούσατε να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορώ να ευαισθητοποιήσω την γειτονία? Οι κινήσεις που έχω κάνει αναφέρονται στην σελίδα που δημοσίευσα παραπάνω.

  19. keraies Says:

    Βλέπε: Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας
    https://keraies.wordpress.com/2008/01/13/

    Click to access keraieswordpresscom_v02.pdf

    Kαλή δύναμη!

  20. Δημήτρης Says:

    ευχαριστώ, θα την χρειαστούμε σίγουρα!

  21. Enrico Grani Says:

    Καλημέρα.

    Συγχαρητήρια για το ιστολόγιο 🙂

  22. madouvalos Says:

    Συγχαρητήρια παιδια για το πολύ καλό ιστολογιο σας !

    Απέναντι από το σπίτι μου έχω μία κεράια κινητής τηλεφωνίας και θέλω να σας στειλω φωτογραφίες για να τις ανεβασετε στο οστολογιο σας, αν μπορειται στειλτε μου ενα e-mail σας για να σας στειλω την φωτογραφία.

  23. Αλεξανδρος. Says:

    Αυτο μας προκαλειτε οταν ζητατε να απομακρυνθει μια κεραια… καλυτερα πολλες μικρες κεραιες λοιπον να ζητατε παρα καταργηση ολων.. (και δεν πιστευω να καπνιζετε????) – Απλα μια αλλη γνωμη…

    Στο κινητό τηλέφωνο, το πρόβλημα είναι κυρίως η επιβάρυνση στο κεφάλι όταν το χρησιμοποιεί κάποιος. Εδώ πρέπει να πούμε πως όταν το σήμα της κεραίας είναι αδύνατο (λόγω μακρινής της απόστασης από το κινητό) τότε το κινητό αυξάνει την ισχύ του (ως τα 2 Watt) για να μπορέσει να κάνει επαφή.

  24. Δημητρης _Ροδος Says:

    Καλημερα σας και συγχαρητηρια για οτι κανετε
    Το ειδα μολις σημερα το ιστολογιο σας , και χαρηκα πολυ. Ασχολουμε με την…. απομακρυσνη των κεραιων εδω και 10 χρονια απο το σχολειο στη Ροδο αλλα τιποτα. Πως μπορω να σας στειλω φωτο και εγγραφα της ΕΕΤΤ, Πολεοδομιας κλπ ?

  25. keraies Says:

    Αν μπορείτε βάλτε τις φωτογραφίες στο http://www.postimg.com/ και στείλτε τα links (και περιγραφή κλπ) σε σχόλιο. Καλή σας δύναμη!

  26. Stelios Says:

    Αγαπητοί φίλοι,

    Το ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχει βαθύτερες ρίζες. Εκ πρώτοις, οι πιο κάτω πληροφορίες θα ακουστούν σαν σενάρια συνομωσίας. Αν όμως θελήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία, τότε αναδύονται πραγματικά ανησυχητικά ζητήματα.

    Καταρχήν ρίξτε μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Mind_control για να πληροφορηθείτε πόση έρευνα έχει γίνει πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία και ειδικότερα από πότε.

    Στη συνέχεια διαβάστε το άρθρο του Scientific American και θα καταλάβετε γιατί οι κεραίες τοποθετούνται δίπλα σε σχολεία, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, κλπ

    http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=mind-control-by-cell

    Τέλος θα ήθελα να σας πάω ένα βήμα πιο πέρα εφιστώντας την προσοχή σας στη νεοαφιχθείσα ψηφιακή τηλεόραση και την ευρωπαική οδηγία, η οποία επιβάλλει τη χρήση της. «Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας (89/552/ΕΟΚ) προτρέπονται όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να σταματήσουν την προβολή αναλογικών προγραμμάτων έως το 2012». Γιατί άραγε?

    Για όσους θα ήθελαν περαιτέρω πληροφόρηση ακολουθεί λίστα με καταχωρημένες πατέντες στις ΗΠΑ για τεχνικές διαχείρισης/πλύσης εγκεφαλικών καταστάσεων και του ανθρώπινου νευρικού συστήματος.

    USP # 6,506,148 (January 14, 2003)
    USP # 6,488,617 (December 3, 2002)
    USP # 6,487,531 (November 26, 2002)
    USP # 6,430,443 (August 6, 2002)
    USP # 6,426,919 (July 30, 2002)
    USP # 6,292,688 (September 18, 2001)
    USP # 6,258,022 (July 10,2001)
    USP # 6,239,705 (May 29,2001)
    USP # 6,167,304 (December 26, 2000)*
    USP # 6,135,944 (October 24, 2000)
    USP # 6,122,322 (September 19, 2000)
    USP # 6,091,994 (July 18, 2000)*
    USP # 6,081,744 (June 27, 2000)
    USP # 6,052,336 (April 18, 2000)
    USP # 6,039,688 (March 21, 2000)
    USP # 6,017,302 (January 25, 2000)
    USP # 6,011,991 (January 4, 2000)
    USP # 6,006,188 (December 21, 1999)
    USP # 5,954,630 (September 21, 1999)
    USP # 5,954,629 (September 21, 1999)
    USP # 5,935,054 (August 10, 1999)
    USP # 5,922,016 (July 13, 1999)
    USP # 5,868,103 (February 9, 1999)
    USP # 5,784,124 (July 21, 1998)
    USP # 5,649,061 (July 15, 1997)
    USP # 5,644,363 (July 1, 1997)
    USP # 5,586,967 (December 24, 1996)
    USP # 5,562,597 (October 8, 1996)
    USP # 5,551,879 (September 3, 1996)
    USP # 5,539,705 (July 23, 1996)
    USP # 5,507,291 (April 16, 1996)
    USP # 5,522,386 (June 4, 1996)
    USP # 5,480,374 (January 2, 1996)
    USP # 5,479,941 (January 2, 1996)
    USP # 5,392,788 (February 28, 1995)
    USP # 5,330,414 (July 19, 1994)

  27. madouvalos Says:

    http://www.zougla.gr/page.ashx?&pid=2&aid=167349&cid=4

    Το παραπάνω λινκ το βρήκα στο διαδίκτυο σήμερα τυχαία.

  28. Sofia Says:

    Geia sou,
    sugxaritiria gia to blog sou
    to anakalupsa prosfata, profanos mesa apo tin prosopiki empeiria. Oxi polu dusasteri pros to paron. 🙂
    Zo sti Thessaloniki (Toumpa) kai stin apenanti polukatoikia uparxei keraia kinitis tilefonias (paranomi h oxi den to gnorizo). Hthela na se rotiso: gnorizeis ean uparxei kapoia lista me oles tis kairees stin poli mou? Den jero pou allou na apeuthino, den vrisko kati sto google kai skeftika mipos esu gnorizeis.
    Se euxaristo ek ton proteron.
    xairetismous
    sofia

  29. keraies Says:

    Καλημέρα!
    Λίστα με κεραίες μπορείς να βρεις με αίτηση προς την ΕΕΤΤ, την ΕΑΕΕ και την Περιφέρεια. Αν η κεραία της απέναντι πολυκατοικίας εμφανίζεται στη λίστα της ΕΕΤΤ, μάλλον έχει άδεια. Αν είναι παράνομη δεν θα εμφανίζεται σε αυτή τη λίστα.

    Βλέπε:
    1. Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

    Click to access keraieswordpresscom_v02.pdf

    2. EETT
    α. Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΕΤΤ
    http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Contact/
    β. Πώς μπορώ να μάθω αν μια εγκατεστημένη κεραία έχει άδεια;
    http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Antena/index.html#17

    3. EEAE
    α. Επικοινωνία με την ΕΕΑΕ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ
    http://www.eeae.gr/gr/index.php?fvar=html/president/_info_contact2
    β. Μετρήσεις Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων
    http://www.eeae.gr/gr/index.php?pvar=php/ni/ni&map=ni0

    4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της περιοχής σου

  30. Sofia Says:

    Se euxaristo therma!!

  31. Sofia Says:

    Γειά σας ,βρήκα το μπλόγκ σας ψαχνοντας για έναν ενοχλητικό βόμβο που ακούω και αισθάνομαι συνέχεια εδώ και δύο χρόνια.
    Ζω εκτός Αθηνών κοντά στην Αθήνα σε οικισμό ,ψάχνωντας να βρώ τι είναι αυτό έπεσα και στις κεραίες.Πως μπορώ να βρώ αν αυτό που μας ενοχλεί οφείλεται σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία? υπάρχει κάποοιο όργανο μέτρησεις ? πώς αλλιώς μπορούμε να το βρούμε?

  32. Νάσος Says:

    Επειδή το έψαξα και εγώ, βρήκα με 100 ευρώ σε μαγαζί με ηλεκτρονικά. Μετράει την ένταση του μαγνητικού πεδίου.

  33. θανος Says:

    http://www.mesogianews.gr/citizen/3450/Ξηλώθηκε_κεραία_κινητής_τηλεφωνίας_στο_Κορωπί.htm

  34. στοχαστης Says:

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ «ΚΡΥΦΗΣ» ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΑΝ «ΤΗΝ» ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΟΥ COSMOTE ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ??? ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, 20 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ, 30 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, 80 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

  35. Μακης Says:

    Ολες είναι…

  36. kostas Says:

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ Η ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ , ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ… ΠΟΥ ΕΚΜΠΕΜΠΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ… ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ.. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ…. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ …..τα 40kw των ραδιοφονικων σταθμων ..ειναι πιο ακινδυνα απο τις κεραιες της κινητης που υπαρχουν σε καθε γειτονια ιχυος απο 1watt, -5watt???.αν θελετε ολοι εσεις να ειστε αντικειμενικοι….θα πρεπει να μετρησετε με καποιο οργανο, και με καποιον ειδικο γιαυτην την δουλεια… ολο το φασμα των συχνοτητων. απο τις ραδιοφωνικες των ΑΜFM VHF-UHF εως και τις ζευξεις των λινκ, ασυρματων δικτυων και λοιπα… και μετα ελατε να μου πειτε σε ολο το φασμα αυτο ποια ειναι ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ακτινοβολιας των κινητων εναντι..ολων των αλλων .να μην μιλησω για τα ιδια τα κινητα.. που οταν οι κεραιες ειναι μακρυα.. η ιδια η συσκευη στην προσπαθεια της να εοπικοινωνησει με την βαση που ειναι μακρυα.χρηασιμοποιει ολη την ισχυ 2watt!!.. ..οσο πιο πυκνο ειναι το δικτυο με κεραιες.. τοσο πιο καλο ειναι γιατι μειωνεται κατα πολυ εως και 80% η ισχυ της συσκευης …. μην ξεχνατε οτι τα κινητα εκμπεπουν και οταν ειναι σε αναμονη…για να κραταει επαφη με την κεραια βασης ..και η καθε κερια σε καθε γειτονια οπως λετε .. δεν μπαινει για να καλυψει ολο τον οριζοντα.. αλλα το σημειο μεχρι την επομενη κεραια..γιατι ετσι αυξανει και η χωρητικοτητα των κλησεων…και η καλυψη ,αρα αυτο συχρονως σημαινει πολυ μικροτερη ισχυ και το κεφαλι μας λογω μειωσης εκπομπης του κινητου μας οπου και να το εχουμε ..ειτε στην τσεπημας..εγω δεν θα σς πεισω… αλλα κατι ασχετοι γινανε ειδικοι …..καιοι ειδικοι που σπουδασαν το αντικειμενο και ειναι η δουλεια τους… αν παρουν θεση υπερ των κεραιων οπως λειτουργει σε ολο τον κοσμο… τοτε ειναι εγκαθετος πληρωμενος και δεν ξερω τια αλλο…. σε οτι με αφορα… εγω ειμαι ραδιοερασιτεχνης πολλα χρονια… εχω κεραιες στηνταρατσα μου παρα πολλες για τι επικοινωνω με ολο τον κοσμο..μεσω βραχεων κλπ….διπλα μου ειναι παιδικος σταθμος….η ασχετοσυνη ολων ειναι τοσο μεγαλη που βλεποντας τον πυργο με τις τεραστιες κεραιες … μου εκαναν καταγγελια οτι ψηνω τα παιδια με ακτινοβολια.. οτι υπρχουνπαιδια που ζαλιζονται… η πεφτουν τα μαλλια τους…. αφου ακουσα και τπιο τρελλο!!!!οτι τα παιδια δεν εχουν ψειρες γιατι πεθαινουν απο την ραδιενεργεια που εκπεμπω…[ναι το παραδεχομαι ειμαι παραρτημα του πυρηνικου εργοστασιου της φουκουσιμα].χαχαχχα… ηρθε επιτροπη απο το υπουργειο εκαναν μετρησεις… και παρουσια γονεων απο προσκληση δικη μου……χρησιμοποιησα το μαξιμουμ της ισχυος που εχω.. 2KW..[Η ΝΟΜΙΜΗ ισχυ ειναι 500W]..ΑΠΛΑ και μονο για λογους μετρησης εγινε αυτη η υπερβαση .. και αφου ειδαμε οτι το πεδιο των ραδιοφονικων σταθμων fm στη αυλη του παιδικου σταθμου ,ηταν κατα πολυ μεγαλυτερη απο τα υπολοιπα ….οι κεραιες κινητης μαλιστα στο σημειο εκει ηταν προτελευταιες στην λιστα.εντασης. και πολυ κατω απο το οριο ασφαλειας. να πω εδω οτι οι κεραιες κινητης ηταν στα 2 χλμ.. κατι μικρες τοπικες.. και των ραδιοφωνικων, στα 10χλμ..σε βουνο σε ευθεια.και μιλαμε για πομπους fm ισχυος 1-2 KW… εγω ..ημουν απο θεμα πεδιου αναμεσα κινητη και ασυρματων wi-fi…. καταληγοντας να πω οχι οτι τα κινητα ειναι ακινδυνα αν αφεθουν ανεξελεγτα… αλλα μην δαιμονοποιουμε αυτην την κατηγορια και αφηνουμε κατι αλλα απεξω… με λιγα λογια ακομα… οσο πιο πολλες κεραιες μες στη πολη τοσο πιο πυκνη καλυψη αρα και μικροτερη ισχυ και απο ττα κινητα μας… υπενθυμιζω καθε κεραιA σε ταρατσα η εμβελεια της ειναι μεχρι εκει που αρχιζει η αλλη… ..αρα οσο πιο πυκνο τοσο πιο μικρη ισχυ..αρα και πιο μικρο εως ανυπαρκτο κινδυνο… το μαχαιρι ειναι και αυτο επικινδυνο… αν κοβουμε το ψωμι με αυτο ειναι εργαλειο ..αν σκοτωσουμε καποιον με αυτο γινετει οπλο εγκληματος….. αυτο κανετε εσεις ..με το να απομακρυνετε της κεραιες μακρυα..αυτες που ειναι εξω στα βουνα πχ με την σειρα τους θα κμπεμπουν με τεραστια ισχυ για να καλυπτουν το κενα που αφησε μια κεραια σε μια γειτονια … και ετσι θα κανετε πολλαπλασο κακο σε χιλιαδες ανρωπους που πλεον χρησιμοπουν μεγαλη ισχυ στο κινητο τους για να φτανει το σημα στην κεραια στο βουνο..αρα θα ψηνουν κεφαλια….

  37. νώντας Says:

    κώστα, μέχρι να φτάσω στο τέλος ξέχασα αυτά που έλεγες στην αρχή… α… ναι, μιλάς για ραδιοερασιτέχνες, … ραδιενέργεια, καταστροφή του κόσμου και ψημένα κεφάλια επειδή κατέβηκε η κεραία κινητής δίπλα από το δωμάτιο των παιδιών μου.

    εγώ ο κακομοίρης νόμιζα πως τα κεφαλάκια των παιδιών μου ψήνονταν όταν είχαν την κεραία 10 μέτρα από το δωμάτιό τους.

    φιλικά, πάντως, κάποια επίδραση δείχνουν να έχουν τα βραχεά στην «επιστημονική» σου τεκμηρίωση, στην συνέχεια της σκέψης σου και στη δυνατότητα τεκμηρίωσης. ψάξε το.

  38. ΚΩΣΤΑΣ Says:

    σε οτι αφορα τις κεραιες, κινητης… αυτες εκμπεμπουν οπου κοιταζουν τα πανελ και οχι απο κατω …,ειναι σαν ενα φαρο,, που φεγγει γυρω γυρωοχι απο κατω..,.σε αποστασεις 50μ εως και 1000μ.. αναλογα την πυκνοτητα της περιοχηςσε κινητα και κτιρια..και αυτες δεν παιζουν μονο τον ρολο της καλυψης με σημα.αλλα και με αυξηση χωρητικοτητας ταυτοχρονης κλησης συνδρομητων…, … δεν πιστευω οτι ειναι τοσο βλακες αυτοι που φτιαχνουν τις κεραιες να βαζουν τα πανελ τα ασπρα να κοιτανε τοιχους σε αποσταση 10-20 μετρων.. τοποθετουντε σε ανοιχτο χωρο μονο και μονο για να εχουν την μικροτερη δυνατη παρεμβολη στην επομενη κεραια..λογω της πολυ μικρης ισχυος που λειτουργουν……….καποιος εγραψε οτι με βαση τα τεχνικα χαρακτηριστικα των πανελ.. αυτα ειναι 200W η 500W KAI εβγαλε το συμπεραασμα οτι και οι σταθμοι ειναι εκει περιπου στα ιδια …ετσι απλα….. ε λοιπον ετσι για το παραδειγμα ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ οι κεραιες βασεων στα βουνα ειναι 50-70 w..αλλα με τα μυαλα που κουβαλανε μερικοι… να κλεισουν οι κεραιες στην πολη και στις γειτονιες…και να μην λαμβανουν υποψη τους καποιον ειδικο..δεν θα παμε μπροστα…ξαναλεω η λυση δεν ειναι μακρυα οι κεραιες απο την πολη, αλλα πολλες κεραιες στην πολη, .. και ελεγχος με μετρησεις ειδικων φορεων σε ατακτα χρονικα διαστηματα.. απλα και μονο για να φευγει η καχυποψια……..αραιες κεραιες σημαινει μεγαλη ισχυ για καλυψη,. …. τι αλλο να πω,, οσο για τα βραχεα.. δεν επηρεαζουν οπως νομιζεις η εχεις ακουσει.αλλα . να μην σε κουραζω αλλο… δεν εχω καποιο οικονομικο συμφερον με τις κεραιες. . απλα λογω χομπυ διαβαζω πολυ , ολες τις αποψεις …

  39. νώντας Says:

    A view to a kill…

  40. Enrico Grani Says:

    Καλημέρα 🙂

    Cell Phone Antennas on Apartment Rooftops and their Health Effects

  41. Χριστοφορος Μανος Says:

    Γεια σας και συγχαρητηρια για το εργο σας. Φοβουμενος κι εγω οπως ολος ο κοσμος τις κεραιες που σπερνουν το θανατο, ηθελα να ρωτησω μηπως στο εξωτερικο εχουν αλλη τεχνολογια και μπορουν να μιλουν στα κινητα χωρις κεραιες. Κι αν μπορει να ερθει εδω αυτη η τεχνολογια ωστε να μην αγωνιουμε αλλο. Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση.

  42. μαριος Says:

    Εξω έχουν υποπολλαπλάσια όρια, με εξαίρεση ίσως την τανζανία και την ουγκάντα.

  43. Ελενα Δήμου Says:

    Μπορείς να διαλέξεις μεταξύ σημάτων καπνού και ταχυδρομικής όρνιθας, εξυπνάκια.

  44. Μανος Says:

    Υποθετω πως αυτα περι Τανζανιας δεν ειναι σοβαρα επιχειρηματα. Αν μπορει καποιος σοβαρα να μας ενημερωσει για το εαν υπαρχει αλλη τεχνολογια, θα το εκτιμουσα. Προσοχη παρακαλω στις απαντησεις γιατι η ημιμαθεια ειναι επικινδυνη.

  45. Ελενα Δήμου Says:

    Ο Μάριος λέει πως η Ελλάδα είναι μπανανία. Μόνο σε τέτοιες χώρες κάνουν κουμάντο οι εταιρίες και οι δικτάτορες. Αυτό δεν είναι υπόθεση, είναι γεγονός. Δες το Ν/Σ. Καμία αναφορά σε όρια. Μόνο άρθρα για ικανοποίηση παγίων αιτημάτων των εταιριών. Θυμάσαι όταν είχε διορισθεί ο νέος πρόεδρος στην ΕΕΤ; Ο Βουρλούμ έκανε κολοτούμπες από την χαρά του και χαιρέτιζε τη νέα διοίκηση με ανακοινώσεις.

    Αν λες πως είμαι ημιμαθής γιατί δεν ξέρω ακόμα πόσο κακό μου κάνει η τόσο απαραίτητη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ναι το παραδέχομαι. Λέγε με ημιμαθή, αλλά ηλίθια δεν είμαι.

  46. Μανος Says:

    Γνωριζετε αληθεια τα ορια παγκισμιως κι εχετε δει πως στην Ελλαδα εινα πιο υψηλα?, η μαλλον ετσι τα φανταζεστε? Ερωτηση δευτερη, γνωριζετε πως μειωνονται τα ορια στην πραξη? Σιγουρα η απαντηση δε σας βολευει, αλλα αξιζει να το ψαξετε. Σεβομαι πως δεν ειναι ευκολο ,καποιος να σπουδασει τηλεπικοινωνιες στο πολυτεχνειο και να εχει εξιδεικευμενες γνωσεις ενος master.Η πιο γλυκεια τροφη ειναι η μασημενη για εσας ισως. Οσο για τα συμφεροντα, απλα σκεφτειτε τι πιθανα οφελη εχουν οσοι δηθεν φωναζουν και εκμεταλευονται το φοβο και την αμαθεια σας. Οπως για την καρδια μας, εμπιστευομαστε καρδιολογους κι οχι τον δικηγορο μας η το μπακαλη, ετσι σκεφτειται ποιοι φωναζουν και ποσοι καθηγητες τηλεπικοινωνιων απο τους εκατονταδες στην Ελλαδα και χιλιαδες παγκοσμιως. Ανοιχτο μυαλο γιατι η αληθεια ποτε δεμ ειναι ευκολη

  47. Ελενα Δήμου Says:

    google it και θα βρεις τα όρια ή θέλεις να σου εξηγήσω πως κάνεις αναζήτηση στο internet?

    Για την άλλη σου ερώτηση, τα όρια στην πράξη μειώνονται με την πύκνωση του δικτύου. Μία προυπόθεση: η θεσμοθέτηση χαμηλών ορίων και αυστηρών ποινών για υπερβάσεις.

    Για τα θέματα επιπτώσεων της η/μ ακτινοβολίας ΔΕΝ θα ρωτήσω ηλεκτρολόγο μηχανικό, κατσαβιδά, κεραιά ή φυσικό. Θα ρωτήσω γιατρό, βιολόγο, δλδ ερευνητή – επιστήμονα της Ιατρικής ή συναφών κλάδων. Γκέγκε;

    Τί γνωρίζει ο ηλεκτρολόγος μηχανικός / κεραιάς / κατσαβιδάς για τις επιπτώσεις στην υγεία;

    Γνωρίζεις το επαγγελματικό περίγραμμα ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού, ενός τεχνικού επικοινωνιών; Δεν λέει ΓΙΑΤΡΟΣ!

    Τους κατσαβιδάδες θα ρώταγες εσύ; Αν ναι, τότε είσαι ηλίθιος. Μάλλον ρωτάς τον μανάβη σου για εξειδικευμένα ιατρικά θέματα.

  48. Μανος Says:

    Σας αφηνω στην εγκυρη ενημερωση του google!!!

  49. Ελενα Δήμου Says:

    Το google είναι μηχανή αναζήτησης, ψαχτήρι, ΔΕΝ ενημερώνει! Την καταλαβαίνεις τη διαφορά;

    Τι να καταλάβεις καημένε, πιο πάνω έλεγες βλακείες και πως εμπιστεύεσαι την υγεία σου σε ηλεκτρολόγους (μηχανικούς) και μας το έπαιζες σπουδαγμένος!

    Δεν τα πας άσχημα από ορθογραφία, πάσχεις όμως στο συντακτικό. Η δε συνοχή του λόγου σου χρειάζεται επειγόντως βελτίωση.

    Στην καλύτερη των περιπτώσεων έχεις βγάλει ΤΕΙ και μπορείς και ασκείς τα κατσαβίδια σου με μαεστρία.

  50. Ελενα Δήμου Says:

    πάει εξαφανίστηκε αυτός.

    έγραψε ανορθόγραφα στα σχόλια του τις κλασσικές ηλιθιότητες ενός υπαλλήλου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας: «όσοι ενδιαφέρονται να προστατέψουν την υγεία τους από την η/μ ακτινοβολία είναι αγράμματοι και όχλος» και «για τις επιπτώσεις τις η/μ ακτινοβολίας ξέρουν οι κατσαβιδάδες και όχι οι γιατροί».

  51. George Says:

    καλησπέρα…
    εχω μια φωτο μιας καμινάδας που έχω υποψίες ότι πρόκειτε για παρανομη κεραία , μπορεί καποιος να μου πει αν πρέπει να ασχοληθώ???

    http://imageupload.org/en/file/193038/paranomh-kerea.jpg.html

  52. keraies Says:

    Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

    Click to access keraieswordpresscom_v02.pdf

    https://keraies.wordpress.com/2008/01/13/

  53. George Says:

    Τελικά δεν προκειτε για κεραια. ειναι καμινάδα πήγα και την είδα με τον διαχειριστή
    παλι καλα..

  54. keraies Says:

    Φίλε από τους Αμπελόκηπους, αν μπορείς κάνε post

  55. Valpa Says:

    ΡΟΔΟΣ
    Διακόπηκε το μεσημέρι η λειτουργία δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μετά την διαπίστωση ότι είχαν εγκατασταθεί παράνομα. Η διακοπή έγινε με απόφαση του εισαγγελέα και με βάση στοιχεία που του προσκομίσθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

    Πρόκειται για τις κεραίες που βρίσκονται εγκατεστημένες σε ταράτσες κτιρίων στις οδούς 25ης Μαρτίου και Βορείου Ηπείρου. Σημειώνεται ότι οι κεραίες δεν ξηλώθηκαν, αλλά διακόπηκε η λειτουργία τους. Για την κατεδάφισή τους θα ληφθεί νεώτερη απόφαση.
    Πρωτη φορά στη Ρόδο έχουμε κινήσει διαδικασίες κατά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Σας παρακαλούμε να ειστε κοντα μας καθώς οι εταιρείς αντιδρούν.

  56. eva min Says:

    Γεια σας παιδιά. Είναι πολύ ωραία όλα αυτά που γράφετε και μπράβο για την προσπάθεια. Αλλά ήθελα να πω κάτι, ως υπάλληλος καταστήματος κινητής τηλεφωνίας. Ο περισσότερος κόσμος δεν ενδιαφέρεται καν αν θα έχει μια κεραία πάνω από το κεφάλι του. Αρκεί το κινητό του να έχει φουλ σήμα. Δυστυχώς στην περιοχή δεν έχει καλό σήμα η εταιρεία που εργάζομαι και οι κάτοικοι για το μόνο που παραπονιούνται είναι για αυτό. Όταν τους εξηγώ ότι δεν γίνεται να έχει κεραίες παντού γκρινιάζουν. Θα προτιμούσαν δηλαδή να έχουν κεραία πάνω απ’το κεφάλι τους για να έχουν καλύτερο σήμα. Πρέπει όλοι μας να αλλάξουμε νοοτροπία και να μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Φουλ σήμα με λίγες κεραίες δεν γίνεται. Τουλάχιστον, μέχρι να βελτιωθεί η τεχνολογία.

  57. Χριστόφορος Says:

    Πετάμε πρώτα τα κινητά μας και μετά οι εταιρείες κατεβάζουν τις κεραίες αμέσως. Τόσο απλά…

  58. ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΡΧΙΝΛΟΓΛΟΥ Says:

    Καλησπέρα σας,

    Προφανώς σε πολλούς ανθρώπους τα κινητά/και τα wi-fi δεν ενοχλούν καθόλου. Προσωπικά τα τελευταια χρόνια δεν χρησιμοποιούσα τα κινητά γιατί έιχα πονοκέφαλο, αλλά τους τελευταίους μήνες με ενοχλουν τόσο πολύ που ούτε στο λεωφορέιο δεν μπαίνω. Ενω χρησιμοποιούσα wi-fi τώρα με ενοχλέι και του γείτονα, πονάνε τα αυτιά μου, έχω πολύ πονοκέφαλο, πονάει ο λαιμός… δε ξέρω τι να κάνω πια για να τα αποφύγω. Μου είπαν πως έιμαι υπερευαισθητος. Είμαι σίγουρος πως και άλλοι νιώθουν έτσι αλλά είμαστε λίγοι και δε μας δίνουν σημασία, κάτι θα πρέπει να γίνει!!!!!!!

  59. Enrico Grani Says:

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΡΧΙΝΛΟΓΛΟΥ is there any (EHS) electro-hypersensitive web-sites or self-help groups in Greece. You need to somehow reduce your exposure to (RF), and sleep in a dark room so your Pineal Gland can produce Melatonin. Melatonin is a very powerful anti-oxidant which fights against cancer. Email me if you want some information. Thanks.

  60. ΤΙΡΧΙΝΛΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ Says:

    Hi Enrico, there are no groups or sites about the problem, i found some paints and other matterials so i can protect my place.
    It is very difficult to avoid EM fields, cause there are everywhere!!!

Σχολιάστε