Μία πρόταση προς την Υπουργό Παιδείας

Στο τέλος του 2010 και στα πλαίσια του έργου «Ελεγχοι και μετρήσεις διατάξεων και εγκαταστάσεων εκπομπής μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών» ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας ενέκρινε την ανάθεση εργασιών με συμβάσεις μίσθωσης έργου από 1/1/2011 μέχρι και 31/12/2011 σε πέντε (5) στελέχη του Γραφείου Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών με συνολική μηνιαία επιβάρυνση ποσού 10.197,74€. Δηλαδή, προϋπολόγισαν περίπου 122.000€ και για τα πέντε στελέχη για το 2011.

Το 2009 πραγματοποιήθηκαν 589 μετρήσεις από στελέχη της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και 850 από την ανάδοχο εταιρεία.

Τα στελέχη της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας αμείφθηκαν κατ’ εκτίμηση με 122.000€, ενώ για την εταιρεία είχε προϋπολογισθεί το ποσό των 535.500€ για 261 παραπάνω μετρήσεις!!!

Με τα 1.704.000€ που προϋπολόγισαν για ανάθεση σε εταιρείες για τα έτη 2009 – 2010 – 2011 πόσοι νέοι επιστήμονες θα είχαν βρει δουλειά στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας;

Μήπως θα έπρεπε να επαναξιολογηθεί η σκοπιμότητα αυτής της τεράστιας δαπάνης των 1.704.000€, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, της δημοσιονομικής στενότητας, του μνημονίου και της καλπάζουσας ανεργίας των νέων ανθρώπων;

Μήπως θα έπρεπε να σταματήσει τώρα αυτή η σπατάλη και να κατευθυνθούν τα κονδύλια στην πρόσληψη νέων επιστημόνων ή έστω να γίνουν προγραμματικές συμβάσεις με ΑΕΙ;

Με αυτό τον τρόπο, αντί για ολοσέλιδα αφιερώματα σε τυπάκια που έγιναν “μάγκες” με δημόσια χρήματα, θα δούμε χαμόγελα σε περισσότερες οικογένειες!

(Το Υπουργείο Παιδείας είναι η εποπτεύουσα αρχή της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας)

2 Σχόλια to “Μία πρόταση προς την Υπουργό Παιδείας”

 1. Δημήτρης Says:

  σταματήστε τους! είναι πρόκληση!

  είμαι άνεργος έχω κορνιζάρει το πτυχίο μου και με ζω με τους γονείς μου από ανάγκη!

  για 2000 το μηνα θα πήγαινα παντού για μετρήσεις! ξέρω και άλλους 20 παλιούς συμφοιτητές του ΕΜΠ που είτε κάνουν θελήματα είτε είναι άνεργοι.

  δηλαδή τι κάνουν; κανονίζουν έργα για να παίρνουν τις δουλειές οι εταιρίες που δίνουν δώρα;

  αυτή είναι η κοινωνική πολιτική; μειώνετε μισθούς και συντάξεις, αυξάνετε τη φορολογία, η βενζίνη έχει παει στα ύψη για να μοιράζετε τόσα λεφτά για κάτι που φοιτητές ή νεοι θα έκαναν με χαρά;

 2. Μακης Ν Says:

  Καλη πρόταση. Στην ελλαδα δεν θα γίνει ποτέ πραξη. Τη στιγμη που συζητιεται η συγχώνευση σχολείων για να μειωθεί το κοστος, σκορπάνε από την πίσω πόρτα εκατομμύρια! Δεν ιδρωνει το αυτί τους.

  Λέτε να είναι «έμμεση» παροχή για να ισορροπήσει τις περικοπές μισθών του δημοσίου;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s