Κεραίες κοντά στο σινεμά Άστρον (Αμπελόκηποι) 2

Πηγή: Κινηματογράφος Άστρον SOS
Απίστευτο και όμως ελληνικό!!! Σήμερα 14/05/10, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας πραγματοποιώντας μετρήσεις στο ίδιο σημείο διαπίστωσε ότι η Vodafone έχει εγκαταστήσει και πάλι την κεραία της που κατεδάφισε ο Δήμος Αθηναίων πριν από λίγους μήνες, αυτή τη φορά καμουφλαρισμένη μέσα σε σωλήνες. Να υποθέσουμε ότι πρόλαβε να βγάλει όλες τις νόμιμες άδειες; Θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

Ας έχουμε το νου μας και αν δούμε να ξεπροβάλει κάποια καινούργια κεραία στη γειτονιά μας, ας ενημερώσουμε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο τηλ. 210-6151024. Περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω links:
Tα Νέα
Ελευθεροτυπία
Αντικεραία
Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας

4 Σχόλια to “Κεραίες κοντά στο σινεμά Άστρον (Αμπελόκηποι) 2”

 1. Ivanois Says:

  Δίχως να θέλω να γίνω δικηγόρος του διαβόλου, αλλά η ακτινοβολία ενός κινητού είναι υπερπολλαπλάσια από αυτήν που εκπέμπουν οι σταθερές κεραίες και τούτο συμβαίνει λόγω της κοντινής του απόστασης από ζωτικά ανθρώπινα όργανα, όπως ο εγκέφαλος, όπου το κοντινό πεδίο Newton είναι τόσο μεγάλο που τείνει προς στο άπειρο. Η σταθερή κεραία από 6 και περισσότερα μέτρα είναι ακίνδυνη, ενώ το κινητό κολλητά στο αυτί είναι άκρως επικίνδυνο. Αντί λοιπόν να φωνάζουν για τις σταθερές κεραίες, καλύτερα να δουν το έγκλημα που διαπράττουν οι ελαφρόμυαλοι γονείς που δίνουν στα παιδιά τους κινητά. Τα κινητά απαγορεύεται να δίνονται σε παιδιά κάτω των 16 ετών, οι δε μεγάλοι καλό είναι όταν τα χρησιμοποιούν να βάζουν ακουστικό και όχι blue tooth που και αυτό εκπέμπει.

 2. Μιχάλης Says:

  Σαν καλός δικηγόρος προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση.

  Και οι κεραίες και τα κινητά είναι επικίνδυνα για την υγεία. Θες να τα βάλουμε σε μiα ζυγαριά για να δούμε ποιο κάνει πιο πολύ κακό;
  Και τα δύο κάνουν κακό.

  Οι κεραίες έχουν δυνατότητα εκπομπής έως 2000 watt, ενώ τα κινητά έως 2 watt και ένα κουμπί on/off. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Newton αν συγκρίνεις μεγέθη 2000 watt με 2 watt και βγάζεις ως συμπέρασμα ότι τα 2 watt είναι πιο επικίνδυνα. Και τα δύο κάνουν κακό.

 3. Ivanois Says:

  Αγαπητέ φίλε Μιχάλη, κανέναν δεν αποπροσανατολίζω, αλλά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς που δίνουν κινητά στα παιδιά τους ακόμη και σε νηπιακή ηλικία.

  Όλες οι ακτινοβολίες είναι επικίνδυνες, αλλά δεν υπάρχει πουθενά εγκατεστημένος πομπός κινητής τηλεφωνίας πάνω από 50 watt και το GSM δεν μπορεί να λειτουργήσει πάνω από 15 Watt στην Αθήνα και πάνω από 50 Watt στην επαρχία. Οι κεραίες δε κάνουν ενίσxυση μέχρι 12 db max. Τώρα αν τρίζουν τα κόκκαλα του Newton με αυτά που γράφω ή με αυτά που γράφεις, θα τον ρωτήσω και θα μάθω, όταν αποδημήσω εις Κύριον.

 4. Μιχάλης Says:

  Μακάβριε φίλε, δεν έχω λόγο να διαφωνήσω μαζί σου. Απλά σου δίνω ένα παράδειγμα μικρής υπέρβασης (3 κεραίες από 600 watt έκαστη): Αρεως 66 Κηφισιά αμιγής κατοικία.

  Αποσπάσματα από παλαιότερη ανάρτηση:
  //
  Το κεραισύστημα της WIND περιλαμβάνει δύο κεραίες Kathrein 739632 και μία κεραία Kathrein 739633 ισχύος 600 Watt έκαστη ύψους περίπου 1,3μ, τοποθετημένες σε γωνία 120 μοιρών η μία από την άλλη, ώστε να καλύπτουν τον ορίζοντα.

  Η WIND ισχυρίζεται ότι “η κεραία έχει ισχύ μέχρι 10 Watt”. Αυτό, ελέγχεται ως παραπλανητικό από τις προδιαγραφές των κεραιών Kathrein 739632 (https://keraies.files.wordpress.com/2009/04/739632.pdf) και 739633 (https://keraies.files.wordpress.com/2009/04/739633.pdf). Στην πρώτη σελίδα των προδιαγραφών έχει ενδιαφέρον το πεδίο max power per input όπου ο κατασκευαστής αναφέρει 600 Watt ανά κεραία. Αυτό είναι περίπου και το μέγιστο της ισχύος της ακτινοβολίας που κατανέμεται στο χώρο, όταν εκπέμπει η κάθε κεραία.

  Η WIND ισχυρίζεται ότι η κεραία έχει συνολικά εκπεμπόμενη ισχύ μέχρι 10 Watts. Eμείς δέν είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε αν αυτό ισχύει ή όχι, διότι ούτε ειδικοί είμαστε ούτε και γνωρίζουμε τη θέση όλων τών κεραιών στο λεκανοπέδιο, ώστε να απαιτήσουμε από έναν ειδικό να εκτιμήσει κατά πόσον ευσταθεί αυτό πού λέει η WIND. Επίσης, μας υποψιάζει το γεγονός ότι ενώ η κεραία έχει ανώτατη ισχύ τροφοδοσίας 600 Watts έχει ισχύ τροφοδοσίας ίσως λίγο μεγαλύτερη από 10 Watts.
  //

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s