Κρίσιμο δικαστήριο στο Διοικητικό Εφετείο

Και στις δύο περιπτώσεις, οι εταιρείες ζήτησαν και πήραν αναβολή.
Η Φαιστού εκδικάζεται τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:00 στο Διοικητικό Εφετείο.
Η Αρεως εκδικάζεται τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009 στις 10:00 στο Διοικητικό Εφετείο.

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 10:00 συζητώνται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών οι υποθέσεις των κεραιών της Αρεως 66 (WIND) και της Φαιστού 37 (COSMOTE). Αφορά σε δύο διαφορετικά και πολύ σημαντικά δικαστήρια όπου οι εταιρείες έχουν στραφεί κατά αποφάσεων του Δήμου Κηφισιάς, σε σχέση με την πολεοδομική νομιμότητα των κεραιών. Αν και οι βασικοί αντίδικοι είναι ο Δήμος Κηφισιάς και οι εταιρείες, ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων κύριος Γιώργος Θωμάκος έχει ήδη ασκήσει γραπτή παρέμβαση και στις δύο περιπτώσεις.

Η παρουσία των κατοίκων είναι επιβεβλημένη.

Για την Αρεως
Το συγκεκριμένο δικαστήριο είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η εταιρεία δεν έχει κατεβάσει την κεραία τόσο καιρό. Σε περίπτωση που ο Δήμος Κηφισιάς χάσει αυτό το δικαστήριο, τότε τα αποτελέσματα προς τους κάτοικους μπορεί να είναι οδυνηρά. Υπάρχουν δε μαρτυρίες, που αναφέρουν σχετική επανενεργοποίηση του κεραιοσυστήματος από τα Χριστούγεννα. Η δε αναστάτωση, που είχε δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της ύπαρξης της κεραίας σε τόσο χαμηλό κτίριο, κρίνεται πιθανόν να επαναληφθεί. Φυσικά, όλοι αντεύχονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ευελπιστούν στη θετική εξέλιξη της υπόθεσης.

Για τη Φαιστού
Την 18η Δεκεμβρίου 2007, η εταιρεία COSMOTE έχασε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, που είχε καταθέσει κατά της απόφασης κατεδάφισης της κεραίας. Ετσι, η κεραία αποξηλώθηκε την επόμενη ημέρα. Αυτό το δικαστήριο αφορά στην οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μετρων. Αν και αυτή η παράνομη και αυθαίρετη κεραία έχει ήδη απομακρυνθεί, το συγκεκριμένο δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί επί της νομιμότητας της απόφασης του Δήμου.

Ο έγκριτος νομικός και Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς κύριος Γεώργιος Θωμάκος εκπροσωπεί την πλευρά των εξεγερθέντων κατοίκων στο δικαστήριο αυτό. Ο Δήμος Κηφισιάς εκπροσωπείται από τον εντεταλμένο νομικό του σύμβουλο κύριο Γιάννη Παπαγιάννη.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s