Νέα ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων για την προκλητικά παράνομη κεραία Cosmote στη Φαιστού 37

Φαιστού 37

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων για την προκλητικά παράνομη και αυθαίρετη κεραία κινητής τηλεφωνίας της Cosmote, επί της Φαιστού 37 στην Κηφισιά, είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008.

Θεωρητικά, η εν λόγω υπόθεση θα ήταν μία τυπική διαδικασία, καθώς η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποξηλώθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007. Υπενθυμίζουμε ότι η κεραία ήταν προκλητικά παράνομη, αυθαίρετη και κατεδαφιστέα καθώς, μεταξύ άλλων, δεν είχε την απαιτούμενη άδεια από την ΕΕΤΤ ούτε τις σχετικές πολεοδομικές εγκρίσεις.

Όμως, η εταιρεία Cosmote δεν προσκόμισε στο Δικαστήριο τη λήξη του συμβολαίου μίσθωσης της ταράτσας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρεία ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανεβάσει ξανά κάποιο κεραιοσύστημα ή ακόμη χειρότερα να αιτηθεί άδεια για τη συγκεκριμένη θέση.

Έτσι, μετά από τη σχετική συζήτηση, ο Δικαστής έδωσε αναβολή  εκδίκασης της υπόθεσης για την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, ώστε η εταιρεία να προσκομίσει τη λήξη της μίσθωσης. Εάν η εταιρεία δεν προσκομίσει τη λήξη της μίσθωσης, τότε κινδυνεύει να χάσει τα ασφαλιστικά μέτρα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο.

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως η συγκεκριμένη απόφαση και η έκβαση της υπόθεσης είναι μία ακόμη νίκη για τους κατοίκους και το νομικό τους εκπρόσωπο και δημοτικό σύμβουλο Κηφισιάς κύριο Γιώργο Θωμάκο. Είναι λίγες οι φορές που μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι εμπιστεύεται «τυφλά» κάποιον, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος. Αυτές οι δύο ιδιότητες είναι αρκετά παρεξηγημένες και συχνά συνδέονται με οικονομική ή ψηφοθηρική εκμετάλλευση. Όμως, ο κύριος Θωμάκος, ένας άριστος και υπεύθυνος νομικός δεν λειτούργησε ιδιοτελώς ούτε ανέλαβε τη δύσκολη αυτή υπόθεση μετρώντας «κουκιά». Την ανέλαβε γιατί μπορούσε να βοηθήσει τους γείτονές του να βρουν το δίκιο τους. Τόσο απλά, τόσο έντιμα, τόσο καθαρά!

Ευχαριστούμε φίλε Γιώργο! Ευχαριστούμε και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που με τις παρανομίες και τις αισχρές τακτικές της μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό τον άξιο Άνθρωπο…

Πολεοδομία

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

13 Σχόλια to “Νέα ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων για την προκλητικά παράνομη κεραία Cosmote στη Φαιστού 37”

 1. γείτονας Says:

  Καλά, ακόμη το κυνηγάνε από την εταιρεία; Δεν φαντάζονται τι θα γίνει αν ξαναπροσπαθήσουν;

 2. Φιλήσυχος Γείτονας Says:

  μη νομίζεις ότι τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τις ενδιαφέρει η υγεία σου, στατιστική είσαι. αν παρουσιαστούν και άλλα κρούσματα καρκίνου ή θάνατοι στη γειτονιά θα πουν ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι αποδεκτό στατιστικά. το μόνο παρήγορο είναι ότι οι εταιρείες αυτές έχουν την έδρα τους στο δαχτυλίδι της κηφισίας που είναι γεμάτο κεραίες και άρα γεύονται το ίδιο νόμισμα…

 3. Ο Iαπωνέζος Says:

  Είπαμε τί χρειάζεται αν επανέλθει η κεραία.

  Αν μπεί γειωμένο ανοξείδωτο συρματόπλεγμα στα σπίτια απέναντι απο τις κεραίες, που να κοιτάνε τις απέναντι πολυκατοικίες τότε σε μια βδομάδα θα τις κατεβάσουν.

  Οσο και να ανεβάσουν την ένταση οι κεραίες το συρματόπλεγμα θα δουλεύει σαν ανακλαστήρας τών κυμάτων τους.

  Θυμηθείτε το παράθυρο στους φούρνους μικροκυμάτων.
  Δεν χρειάζεται πυκνο συρματόπλεγμα. Ενα με διάμετρο 2-3 εκτοστά εξαγωνικούλι και με το όνομα μου επάνω ΑΚ θα είναι τέλειο.

 4. Ο Iαπωνέζος διορθώνει και Says:

  Είπαμε τί χρειάζεται αν επανέλθει η κεραία.

  Αν μπεί γειωμένο ανοξείδωτο συρματόπλεγμα στα σπίτια απέναντι απο τις κεραίες, που να «κοιτάνε» τις κεραίες τότε σε μια βδομάδα θα τις κατεβάσουν.

  Οσο και να ανεβάσουν την ένταση οι κεραίες το συρματόπλεγμα θα δουλεύει σαν ανακλαστήρας τών κυμάτων τους.

  Θυμηθείτε το παράθυρο στους φούρνους μικροκυμάτων.

  Δεν χρειάζεται πυκνο συρματόπλεγμα. Ενα με διάμετρο 2-3 εκτοστά εξαγωνικούλι και με το όνομα μου επάνω ΑΚ, τιμής ένεκεν… θα είναι τέλειο.

  Carry on.

 5. keraies Says:

  είσαι ΘΕΟΣ!!! ε, ρε γλέντια που θα γίνουν αν το τολμήσουν…

 6. keraies Says:

  πριν λίγο καιρό εμφανίστηκαν στο ιντερνετ κάποια ανώνυμα και ατεκμηρίωτα άρθρα που αθωώνουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. συγκεκριμένα, διαβάσαμε κάποιες αναφορές στη wikipedia, οι οποίες μας κάνουν να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια!!!!

  η wikipedia είναι μια online ελεύθερη «εγκυκλοπαίδεια» στην οποία ο καθένας μπορεί να αναρτήσει «πληροφορίες» για ο,τιδήποτε. πχ, μία καπνοβιομηχανία θα μπορούσε να αναρτήσει άρθρο για τις (ανύπαρκτες) θετικές επιπτώσεις του καπνού στη δημόσια υγεία:-)
  ή κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το πόσο καλό κάνουν οι κεραίες στη θεραπεία του καρκίνου!!!! φυσικά θεραπεύει η κεραία των 2000watt, συγκεκριμένα θάβει τα προβλήματα βαθιά μέσα στο χώμα

  σε συγκεκριμένο αθωωτικό άρθρο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη wikipedia αναγράφεται από τους διαχειριστές του site «Η ουδετερότητα αυτού του άρθρου αμφισβητείται.» ίσως κάτι ξέρουν αυτοί…

 7. ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΣΩΝ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Says:

  Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να ακυρωθεί η Περιφερειακή οδός
  Δαφνίου – Δάσους
  Δενδροφυτεύουμε και Φροντίζουμε το πράσινο
  Η διάσωση του περιβάλλοντος αποτελεί για όλους μας «έργο» αδιαπραγμάτευτο.
  Σε ένδειξη διαμαρτυρίας σας καλούμε όλους την Κυριακή 24/02/08 και ώρα 11:00 στην περιοχή του Δαφνίου για να φυτέψουμε δένδρα, να καθαρίσουμε και να φροντίσουμε τα ήδη υπάρχοντα δέντρα, και να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στην εκτέλεση του έργου.
  xaidari.blogspot.com

 8. FuSmOKer Says:

  Λάθος είναι να μπαίνουν όπου γουστάρουν.

  Λάθος είναι (εφόσον πρώτα υπάρχουν στα σωστά σημεία) να μειωθούν επίσης. Δεν θέλει και νόμπελ φυσικής για να καταλάβεις ότι όσο πιο πυκνό το δίκτυο τόσο πιο ασφαλές..

  ΠΟΥΘΕΝΑ μα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχει τεκμηριωθεί 100% για τον ακριβή κίνδυνο των κεραιών όπως και για την ασφάλεια τους επίσης. Αλλά συνιστάται να είμαστε ΑΡΚΕΤΑ επιφυλακτικοί.

  Αν πάντως το δίκτυο είναι πολύ πυκνό (πολλές κεραίες δηλαδή) και σε χαμηλή συχνότητα παρά ελάχιστες σε πολύ υψηλή συχνότητα, τότε διασφαλίζεις την maximum ασφάλεια.

  Η τρομολαγνεία δεν είναι καλό πράγμα εκτός αν διεκδικείς το βραβείο του e-Ευαγγελάτου..

 9. keraies Says:

  πολλές κεραίες χαμηλής ισχύος δηλαδή. ίσως είναι η λύση. ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ; το σύστημα ελέγχου είναι τόσο διάτρητο που αν τους επιτρέψεις να εγκαταστήσουν κεραία ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ.

  τι εννοώ; ΝΑΙ, υπάρχουν διαδικασίες ελέγχου, αλλά δεν υπάρχουν συνέπειες, πέρα από ένα μικρό πρόστιμο. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ Ο,ΤΙ ΚΕΡΑΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

  αν πραγματικά θέλεις ένα αξιοπιστο σύστημα ελέγχου, τότε βάλε πρόστιμα ως ποσοστό του τζίρου της εταιρείας σε περίπτωση παρανομίας ή υπέρβασης ορίων ή ψευδούς δήλωσης και ανάκληση της άδειας ως τηλεπικοινιακού πάροχου σε περίπτωση υποτροπής.

  σε αυτή την περίπτωση με πραγματικά πρόστιμα και αξιόπιστες διαδικασίες ελέγχου και τιμωρίας, ίσως το συζητούσαμε

 10. FuSmOKer Says:

  Κοίτα, καταρχήν ενίσταμαι για το ύφος μου στο προηγούμενο σχόλιο, φαίνεται λίγο κάπως ενώ δεν είχα τέτοιο σκοπό.

  Απλά για μένα, όπως είπα και πριν, τα σημεία τοποθέτησης είναι τελείως λάθος και θα πρέπει να μην είναι πολύ κοντά σε κατοικήσιμες.
  Αλλά όποιος μπαίνει στο παιχνίδι πρέπει και να χορέψει..

  Δηλαδή, εμένα αν με ρώτήσεις, δε με νοιάζει, δε πα να τα ξηλώσουν όλα..
  Κάποιοι όμως που βγαίνουν και φωνάζουν (δεν μιλώ ασφαλώς για σένα, δεν σε γνωρίζω καν) για να απομακρυνθούν οι κεραίες είναι και αυτοί που παραπονιούνται ότι δεν πιάνει σήμα στο ασανσέρ πχ.

  Το ότι κάνουνε παρανομίες με τις κεραίες κάνουνε πολλές και το γνωρίζω και εκ των έσω μιας και έκανα μετρήσεις και επεξεργασία 3G δικτύου πριν 2-3 χρόνια για μια κόκκινη εταιρία. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό (θέλω να πιστεύω).
  Αλλά δεν μπορώ να ακούω (και να βλέπω) την τρομολαγνεία που σπέρνουν μερικοί (δεν μιλώ για σένα – σε μερικούς δημάρχους αναφέρομαι) για να φανούν αρεστοί και «αγωνιστές».
  Στα μάτια μου μαλάκες φαίνονται.

  Με ΣΩΣΤΟ σχεδιασμό μπορούμε να τα χουμε όλα και προπάντον ΣΩΣΤΑ. Πιστεύω ότι εδώ συμφωνούμε. Αλλά όχι να βγαίνει και ο κάθε παπάρας δήμαρχος και να λέει και τα δικά του ΧΩΡΙΣ τεκμηριωμένη επιστημονική εξήγηση. Αν είναι έτσι, να τα σκίσουμε και τα πτυχία μας όλοι..

  (κάτι σαν την δαιμονοποίηση του internet μου φέρνει και δεν μου αρέσει..)

  Στην τελευταία πρόταση σου, για πραγματικά πρόστιμα και αξιόπιστες διαδικασίες ελέγχου και τιμωρίας, συμφωνώ και επαυξάνω 🙂

 11. keraies Says:

  δηλαδή φίλε περιμένεις από δήμαρχο να πει την αλήθεια και να μην εκμεταλευθεί καταστάσεις και άτομα; το θέατρο και η υποκρισία είναι μέρος της καθημερινότητας τους

  (να κάνω κάνω μία εκτίμηση ότι εργαζόσουν σε μία κατασκευαστική εταιρεία με έδρα το κορωπί;)

 12. FuSmOKer Says:

  Δυστυχώς δεν περιμένω από κανέναν από αυτούς όσο τρέχει χρήμα από πίσω.. και όχι μόνο Ελλάδα. (Στη voda)

 13. keraies Says:

  δεν έχεις και άδικο… (το κόκκινο το κατάλαβα από πριν, αλλά πολλούς σταθμούς της τους έχει εγκαταστήσει η ΔΙ?ΚΑΤ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s