Οι τεχνικές προδιαγραφές των κεραιών της Αρεως 66

Το κεραισύστημα της WIND περιλαμβάνει δύο κεραίες Kathrein 739632 και μία κεραία Kathrein 739633 ισχύος 600 Watt έκαστη ύψους περίπου 1,3μ, τοποθετημένες σε γωνία 120 μοιρών η μία από την άλλη, ώστε να καλύπτουν τον ορίζοντα.

Το συγκεκριμένο κεραιοσύστημα της WIND είναι συγκαλυμένο με σκελετό άγνωστης εσωτερικά κατασκευής (θερμοσίφωνα), που αλλιώνει την εκπεμπόμενη ακτινοβολία. Η ΕΕΑΕ δίνει εγκρίσεις στις εταιρείες για κεραίες χωρίς καλύμματα.

Είναι δίκαιο επομένως να ζητάμε την απομάκρυνση τών καλυμμάτων αυτών απο τις κεραίες σε όλη την επικράτεια, πάραυτα διότι η τοποθέτησή τους δεν καλύπτεται από τις άδειες, αν υπάρχουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον έχουμε να κάνουμε με τροποποιημένη κεραία, η κεραία είναι συνολικά παράνομη και χωρίς κανονική άδεια. Συνεπώς πρέπει να φύγει.

Οι κεραίες είναι τοποθετημένες μέσα στο ψευδοθερμοσίφωνα πάνω στο δώμα του κτιρίου της Αρεως 66. Η μικροκυματική ζεύξη (link), που συνδέει αυτό το κεραιοσύστημα με το δίκτυο της WIND, βρίσκεται τοποθετημένη στη βάση του ψευδοθερμοσίφωνα μέσα στη λευκή ψευδοδεξαμενή. Τα υποστηρικτικά μηχανήματα βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε μία γκρι κατασκευή, τοποθετημένα στο μπροστινό μέρος της ταράτσας, κοντά στα κάγκελα.

Θα ρωτούσε κάποιος αφελής: «γιατί τις κρύβουν τις κεραίες;»
Κυρίως, για να μην τις πάρει είδηση η γειτονιά. Ετσι, σιγά-σιγά ίσως καταφέρουν να τις νομιμοποιήσουν. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι τοποθετημένη σε διόροφο κτήριο!
Ενας άλλος σημαντικός λόγος είναι γιατί κρύβοντας τις κεραίες δεν μπορούν οι εποπτεύουσες Αρχές να ελέγξουν τυχόν διαφορές στην εγκατάσταση. Δηλαδή, αν η εταιρεία στην Αρεως είχε καταθέσει διαφορετικά σχέδια στις αρχές από αυτά που είχε κατασκευάσει, δεν θα υπήρχε τρόπος για να το ελέγξουν!

Η WIND ισχυρίζεται ότι “η κεραία έχει ισχύ μέχρι 10 Watt”. Αυτό, ελέγχεται ως παραπλανητικό από τις προδιαγραφές των κεραιών Kathrein 739632 και 739633. Στην πρώτη σελίδα των προδιαγραφών έχει ενδιαφέρον το πεδίο max power per input όπου ο κατασκευαστής αναφέρει 600 Watt ανά κεραία. Αυτό είναι περίπου και το μέγιστο της ισχύος της ακτινοβολίας που κατανέμεται στο χώρο, όταν εκπέμπει η κάθε κεραία.

Η WIND ισχυρίζεται ότι η κεραία έχει συνολικά εκπεμπόμενη ισχύ μέχρι 10 Watts.  Eμείς δέν είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε αν αυτό ισχύει ή όχι, διότι ούτε ειδικοί είμαστε ούτε και γνωρίζουμε τη θέση όλων τών κεραιών στο λεκανοπέδιο, ώστε να απαιτήσουμε από έναν ειδικό να εκτιμήσει κατά πόσον ευσταθεί αυτό πού λέει η WIND. Επίσης, μας υποψιάζει το γεγονός ότι ενώ η κεραία έχει ανώτατη ισχύ τροφοδοσίας 600 Watts έχει ισχύ τροφοδοσίας ίσως λίγο μεγαλύτερη από 10 Watts (αν δεχτούμε όσα λένε)

Συνεπώς, θεωρούμε ότι η αδειοδότηση μιας τέτοιας κεραίας είναι ανεπαρκής για να μας εξασφαλίσει την άισθηση της υγιούς διαβίωσης σε πολιτισμένο κράτος. Συνεπώς εφόσον το κράτος δεν γνωρίζει καί το ίδιο που είναι οι παράνομες κεραίες, οι οποίες δεν μπορουν να δηλωθούν απο τις εταιρείες ώστε έστω μακροσκοπικά να ελεγθεί η ισχύς τους, απαιτούμε η κεραία να φύγει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε μέ μια εταιρία που δεν μας πληροφορεί τη θέση όλων τών κεραιών της στο λεκανοπέδιο, που χρησιμοποιεί καλύμματα τα οποία δεν τα καλύπτει η άδεια που έχει άν έχει και ταυτόχρονα την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει τους πολιτες της (μία στις επτά κεραίες είναι νόμιμη). Μετα από όσα λέμε η κεραία πρέπει να φύγει.
Αναγκαστήκαμε να κάνουμε καλύτερο το προηγούμενο άρθρο μας ώστε ακόμη και ο κάθε υποστηρικτής της άφρονης τοποθέτησης κεραιών όπου νάναι με ότι τρόπο ναναι, λες και έχουμε καρναβάλι και κάνουμε μεταμφιέσεις, να μην έχει πάτημα…

Περιληπτικά, οι τεχνικές προδιαγραφές των κεραιών:

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

5 Σχόλια to “Οι τεχνικές προδιαγραφές των κεραιών της Αρεως 66”

 1. Νίκος Says:

  επί 2 χρόνια τρέχαμε τον πατέρα μου στους γιατρούς για να ανακαλύψουμε τα αίτια της τρομερής ημικρανίας. δεν βρίσκαμε τίποτα παθολογιακό ή ψυχοσωματικό. μετά, ανακαλύψαμε κεραία στα 12 μέτρα απόσταση και λίγα μέτρα ψηλότερα από το δωμάτιό του. όταν κατέβηκε η κεραία, σταμάτησαν οι ημικρανίες! αυτά ΔΕΝ μπορεί να είναι τα αποτελέσματα από μία κεραιούλα των 10 watts, όσα dbm και να γράφει κάθε εξυπνάκιας

  Γενικά:
  1. γιατί καλύπτουν τις κεραίες με κάθε είδους κατασκευές που επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά τους;
  2. γιατί δεν μας εμφανίζουν οι εταιρείες τη διάταξη του δικτύου τους και τη μελέτη κατανομής των χρηστών, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θεωρούν την κηφισια ως … νησί;
  3. γατί εγκαθιστούν κεραιοσυστήματα με τέτοια ισχύ, αν δεν την χρησιμοποιούν; Εχουν τέτοια πρεμούρα οι εταιρείες για να χρησιμοποιούν το ποιο “δυνατό” κεραιοσύστημα της αγοράς;
  4. γιατί δεν μας εμφανίζουν τις προδιαγραφές των πομπών οι εταιρείες; δεν αναφέρονται πουθενά στη μελέτη που καταθέτουν στην εεαε.

 2. na figei h keraia Says:

  Na figei amesos h kerea, na figei. Aaaaaaaaaaaaaaa!

 3. FILIP Says:

  Εχει φυγει. Οοοοοοοοοοο!

 4. na figei h keraia Says:

  a kala tote!
  Sorry!
  NA FIGOUN OLEEEEEEEEEES!
  i tha figoume emeis prota?

 5. FILIP Says:

  Φιλε μου οχι sorry. καλα τα λες! Κατεβαζουμε πολλες. Τις τελειωνουμε πριν μας τελειωσουν!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s