Οι τεχνικές προδιαγραφές των κεραιών της Φαιστού 37

Το συγκεκριμένο κεραιοσύστημα της Cosmote είναι συγκαλυμένο με σκελετό άγνωστης εσωτερικά κατασκευής (ψευδοκαμινάδες), που αλλιώνει την εκπεμπόμενη ακτινοβολία. Η ΕΕΑΕ δίνει εγκρίσεις στις εταιρείες για κεραίες χωρίς καλύμματα. Είναι δίκαιο επομένως να ζητάμε την απομάκρυνση τών καλυμμάτων αυτών απο τις κεραίες σε όλη την επικράτεια, πάραυτα διότι η τοποθέτησή τους δεν καλύπτεται από τις άδειες, αν υπάρχουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον έχουμε να κάνουμε με τροποποιημένη κεραία, η κεραία είναι συνολικά παράνομη και χωρίς κανονική έγκριση ΕΕΑΕ. Συνεπώς πρέπει να φύγει.

Το κεραιοσύστημα της Cosmote έχει 3 κεραίες πάνω σε ένα ιστό και μιά άλλη πιό κατευθυντική κεραία, που κάνει το Link με το δίκτυο της Cosmote. Σύνολον, 4 κεραίες. H κάθε κεραία απο τις τρείς έχει μέγιστη ισχύ τροφοδοσίας 200-250 W, όπως φαίνεται απο τις προδιαγραφές της κεραίας Kathrein 742270. Αυτό είναι περίπου και το μέγιστο της ισχύος της ακτινοβολίας που κατανέμεται στο χώρο, όταν εκπέμπει η κάθε κεραία.

Η Cosmote ισχυρίζεται ότι η κεραία έχει συνολικά εκπεμπόμενη ισχύ μέχρι 10 Watts.  Eμείς δέν είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε αν αυτό ισχύει ή όχι, διότι ούτε ειδικοί είμαστε ούτε και γνωρίζουμε τη θέση όλων τών κεραιών στο λεκανοπέδιο, ώστε να απαιτήσουμε από έναν ειδικό να εκτιμήσει κατά πόσον ευσταθεί αυτό πού λέει η Cosmote. Επίσης, μας υποψιάζει το γεγονός ότι ενώ η κεραία έχει ανώτατη ισχύ τροφοδοσίας 200-250 Watts έχει ισχύ τροφοδοσίας ίσως λίγο μεγαλύτερη από 10 Watts (αν δεχτούμε όσα λένε).

Συνεπώς, θεωρούμε ότι η αδειοδότηση μιας τέτοιας κεραίας είναι ανεπαρκής για να μας εξασφαλίσει την άισθηση της υγιούς διαβίωσης σε πολιτισμένο κράτος. Συνεπώς εφόσον το κράτος δεν γνωρίζει καί το ίδιο που είναι οι παράνομες κεραίες, οι οποίες δεν μπορουν να δηλωθούν απο τις εταιρείες ώστε έστω μακροσκοπικά να ελεγθεί η ισχύς τους, απαιτούμε η κεραία να φύγει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε μέ μια εταιρία που δεν μας πληροφορεί τη θέση όλων τών κεραιών της στο λεκανοπέδιο, που χρησιμοποιεί καλύμματα τα οποία δεν τα καλύπτει η άδεια που έχει άν έχει και ταυτόχρονα την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει τους πολιτες της (μία στις επτά κεραίες είναι νόμιμη). Μετα από όσα λέμε η κεραία πρέπει να φύγει.

Αναγκαστήκαμε να κάνουμε καλύτερο το προηγούμενο άρθρο μας ώστε ακόμη και ο κάθε υποστηρικτής της άφρονης τοποθέτησης κεραιών όπου νάναι με ότι τρόπο ναναι, λες και έχουμε καρναβάλι και κάνουμε μεταμφιέσεις, να μην έχει πάτημα…

Περιληπτικά, οι τεχνικές προδιαγραφές των κεραιών:
Φαιστού 37 κεραίες

Φαιστού 37

Φαιστού 37

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

4 Σχόλια to “Οι τεχνικές προδιαγραφές των κεραιών της Φαιστού 37”

 1. potis21 Says:

  ανόητος και λανθασμένος τρόπος σκέψης – η κεραια της τηλεόρασης σας εχει ονομαστική μέγιστη ισχυ εκπομπής 100 βατ αλλά ειναι κεραία λήψης.(!)

  φερτε την ΕΕΑΕ σε ανύποπτο χρόνο για μετρήσεις και αφηστε τις βλακειες για τα 2KW- στο απέναντι διαμερισμα με 2 KW θα καιγόταν τα στάδια λήψης των κινητών (GaAsfet) ε τόσο σήμα.
  Με τέτοιεςανοητες δηλώεις υπονομέυετε παρα προωθειτε τον αγώνα σας, αγώνα που εν μέρει μας βρίσκει σύμμαχους όλους.

 2. potis21 Says:

  υπάρχει και ρόταση (αναφορά)νισχύος λειτουργίας (intermodulation @ 43dbm ) ισχυς που αναφέρεται σε 20Watt, σύνηθες σενάριο στο εξωτερικό αλλά και εντός της Ελλάδας.

  Μια κεραία με ισχυ ανα κανάλι 200 Watt θα τοποθετειτο μόνο σε μια βουνοκορυφη με doubled TA (Time Advance) και κοιτάζοντας θάλασα. κάθε άλλη λειτουργία δεν εξυπηρετει την ιδια ην εταιρεια κινητής γιατι η κεραία θα «ταπώνει» με σήμα τις γειτονικές τις και αυτο δεν φτιάχνεται ανεβάζοντας ισχύ, αλλά μειώνοντας την. τα 10Watt των Citytalk ειναι η μέγιστη (χωρις ενδοδιαμορφώσεις – (intermodulation) ισχύ εξόδου των μηχανημάτων της ΝΟΚΙΑ και της Ερικσσον που χρησιμοποιουνται εντός πόλεων και εγγυωνται την βελτιστη τιμη/ απόδοση – ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ τις εταιρείες να σας τηγανιζουν. Οταν το καταλάβετε θα στραφειτε μόνο στα πολεοδομικά και στην ΕΕΑΕ και θα αφησετε την ραδιοηλεκτρολογία για τους γνώστες. Βγάλτε ολες τις κεραιες να σας ψηνουν τα κινητά σας και οχι αυτες, αλλά αφήστε την ραδιοηλεκτρολογία ήσυχη.

 3. potis21 Says:

  έι, ψάχνοντας τις προδιαγραφές βρήκα και κάτι για να σας βοηθήσω.

  λέει π.χ. στο Gain οτι έχει κέρδος 2Χ15dbi gain (κέρδος).
  καθως τα db ειναι λογαριθμος του 10 το κέρδος ειναι (2χ)=2.999 dbi περιπου (μπορουμε με ασφάλεια να πουμε 3) οπότε ειναι 10W X 18 dbi * = 10*63,0957 = 630 W EIRP (Effective isotropic radiated power.

  Ειναι η ΜΙΑ απο τις 3 δεσμες των 360 μοιρων, αυτή.

  πολλαπλασιάστε επι 3 και έχετε την ισχυ σας, πάλι.

  και ραδιοηλεκτρολογικά σωστα.

  οι εταιρείες δεν ψευδονται για την ισχυ που οδηγουν τις κεραιες, αλλά για το πως αυτή αναπτύσσεται στα κεφάλια των παιδιών μας. Πάυει να απειλειται και ο ένοικος, αφου η ισχυς δεν αναπτύσσεται ισοτροπα προς τον ουρανό ή προς το σπιτι που αυτη εινα εγκατεστημένη, αλλά προς την γειτονιά.

  Καντε τωρα κι εναν υπολογισμό για την κεραια της Wind στην Δημοκρατίας, στο ηράκλειο, που ειναι Cell γιγαντιαιων διαστάσεων με…80W ανα δεσμη….

  Ενα στοιχείο που και να λέει η WIND και η Cosmote ο’τι θέλει, ειναι αδιάσειστο.

 4. Νίκος Says:

  Δεν ξέρω τι λέει ο φίλος μας. επί 2 χρόνια τρέχαμε τον πατέρα μου στους γιατρούς για να ανακαλύψουμε τα αίτια της τρομερής ημικρανίας. δεν βρίσκαμε τίποτα παθολογιακό ή ψυχοσωματικό. μετά, ανακαλύψαμε κεραία στα 12 μέτρα απόσταση και λίγα μέτρα ψηλότερα από το δωμάτιό του. όταν κατέβηκε η κεραία, σταμάτησαν οι ημικρανίες! αυτά ΔΕΝ μπορεί να είναι τα αποτελέσματα από μία κεραιούλα των 10 watts, όσα dbm και να γράφει κάθε εξυπνάκιας

  Γενικά:
  1. γιατί καλύπτουν τις κεραίες με κάθε είδους κατασκευές που επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά τους;

  2. γιατί δεν μας εμφανίζουν οι εταιρείες τη διάταξη του δικτύου τους και τη μελέτη κατανομής των χρηστών, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θεωρούν την κηφισια ως … νησί;

  3. γατί εγκαθιστούν κεραιοσυστήματα με τέτοια ισχύ, αν δεν την χρησιμοποιούν; Εχουν τέτοια πρεμούρα οι εταιρείες για να χρησιμοποιούν το ποιο «δυνατό» κεραιοσύστημα της αγοράς; Το «φτιαγμένο» και όμορφο αυτοκίνητο είναι φετίχ και σύμβολο «status» για πολλούς φίλους και φίλες μας…

  4. γιατί δεν μας εμφανίζουν τις προδιαγραφές των πομπών οι εταιρείες; δεν αναφέρονται πουθενά στη μελέτη που καταθέτουν στην εεαε. Για να ακολουθήσω το (άστοχο) παράδειγμα του διαβασμένου φίλου μας, είναι σαν να βγάζω αυτοκίνητα στην αγορά με όμορφες και μουράτες ζάντες χωρίς να δίνω την ιπποδύναμη του κινητήρα και την τελική ταχύτητα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s