Για τις κεραίες κινητής

Αντιγράφουμε από τον Δημήτρη Φαναριώτη, πρόεδρο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας. Δείτε τα βίντεο.

Μπράβο πολύ καλή δουλειά κάνετε στα Χανιά.

Έγινε, λοιπόν, ΚΑΙ αυτό το… κοινωνικό παράδοξο…!!!

Μποϋκοτάζ των εταιριών κινητής στους ίδιους τους …συνδρομητές τους. Πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Κρατήστε τους εκεί που τους έχετε φέρει και αναδείξτε το ζήτημα όσο μπορείτε τώρα που είναι στην βράση του.

Η άδικη και άστοχη απάντησή τους με τον εκβιασμό της κοινής γνώμης θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον τους.

Νεότερα για απλές κεραίες αλλά και για τα 3G από βορειοδυτική Ελλάδα:

-Μαθαίνω ότι κατατέθηκαν περί τις 30 ΜΠΕ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) για τον Νομό Κέρκυρας, «βροχή» πριν ένα μήνα.

Σαν ελάχιστον αριθμό κεραιών, υπολογίζουμε να υπάρχουν σε όλο το Νομό συνολικά, περί τις 200 που δεν αποκλείεται να έχουν γίνει και 300, διότι ανακαλύπτουμε συνεχώς νέες εστίες σημάτων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας τον τελευταίο μήνα.

-Ακούω ότι γίνεται προσπάθεια από μέρους των εταιριών με μια μελέτη να καλύψουν πολλές κεραίες.

-Θα χρειαστεί πάνω από έναν χρόνο για να αποφασίσει η Π.Ι.Ν. αν και ποιες θα εγκρίνει. Αυτό, στην ουσία, αποτελεί μια ακόμη παράτυπή παράταση της ανεξέλεγκτης λειτουργίας τους.

 Παραθέτω για το κοινό μας μέτωπο 2 στοιχεία που πιστεύω θα φανούν χρήσιμα.

 A ) Σύμφωνα με τον φυσικομαθηματικό και εφευρέτη Ανδρέα Γεωργιάδη που είναι στέλεχος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας αλλά και επικεφαλής για την ομάδα εκπαιδευτικών των Οικολόγων Πράσινων Κέρκυρας:

-Εφόσον σε μια περιοχή υπάρχουν περισσότερες από μιας εταιρίας κεραίες, δηλαδή ανακατεύονται περισσότερα του ενός, διαφορετικά μήκη κύματος στο ίδιο σημείο, υπάρχει ανάγκη να γίνει ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΠΕ για όλα τα συμπλέγματα κεραιών από διαφορετικές εταιρίες;  Καλό θα ήταν να συλλέγαμε περισσότερα στοιχεία για την ανάγκη της από κοινού υποβολής μελέτης ΜΠΕ από κεραίες των οποίων τα μήκη κύματος αλληλοεπηρεάζονται πολλαπλασιάζοντας η μια, την επικινδυνότητα του σήματος της άλλης.

B) – 3 G:  Η  τεχνολογία 3G είναι τόσο καινούργια, που όταν μπήκε κρυφά και παράνομα η πρώτη, στην πόλη της Κέρκυρας, πριν 3 χρόνια, δεν βρίσκαμε κανέναν στην Ελλάδα που να γνωρίζει κάτι αξιόλογο για την επικινδυνότητα της 3G τεχνολογίας. Τα μόνα στοιχεία που βρήκαμε τότε, για τον βαθμό επικινδυνότητάς τους ήταν από ακτιβιστές συνάδελφούς μας στην Γερμανία.

Κάναμε και δική μας αυτοψία σε σύμπλεγμα κεραιών 3G,  μαζί με απλές κεραίες. Το σύμπλεγμα αυτό, μάλιστα, ήταν και το πρώτο που αδειοδότησε πριν 2 χρόνια (ως ακίνδυνο και νόμιμο) η Ν.Α. Κέρκυρας, (να δούμε τώρα την ΜΠΕ τους).

Κάνουμε στην αρχή μετρήσεις με 2 δικούς μας μετρητές «GIGAHERTZ SOLUTIONS», (δείτε αυτό και αυτό και αυτό, είναι τρία από 5 βίντεο μετρήσεων που κάναμε στο Σύνταγμα για να καταλάβετε)

Ανάλογα την περίπτωση, φέρνουμε ΚΑΙ εξειδικευμένο προσωπικό με φασματογράφο για να πιστοποιήσουμε πλήρως τα αποτελέσματα των μετρήσεών μας)

Συνοπτικά και χρησιμοποιώντας απλούς όρους για να γίνει κατανοητό, (περιμένουμε και διορθώσεις από όλους τους παραλήπτες του παρόντος, για τυχόν ανακρίβειες του μηνύματος αυτού) γνωρίζουμε τα εξής:

Το 3G λειτουργεί εκπέμποντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία πολλών και διαφορετικών συχνοτήτων. Το 3G εκπέμπει ταυτόχρονα σε πολύ ακραία (πολύ «υψηλά» και πολύ «χαμηλά») μήκη κύματος και με διαρκώς αυξομειούμενη ένταση και συχνότητα, τα οποία κατά κάποιο τρόπο, «εμπεριέχονται το ένα μέσα στο άλλο». Παρόλο που η συνολική ένταση του σήματος είναι συγκριτικά μικρότερη, η επικινδυνότητά του θεωρείται πολλαπλάσια, έως και πάρα πολύ πολλαπλάσια, από αυτήν των απλών κεραιών κινητής για 2 πολύ σοβαρούς λόγους:

1)       Πολλά σήματα διαφορετικών συχνοτήτων ταυτόχρονα, τις κατατάσσουν στην παραπάνω περίπτωση (σαν σύμπλεγμα κεραιών) και

2)       Αυξάνοντας (μια διαρκής αυξομείωση!) πολύ την συχνότητα, μειώνουν πολύ και την ένταση, ΟΜΩΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ:

3)       Το μειωμένης έντασης σήμα αυτό, είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΜΠΟΔΙΟ από ότι ήταν αν απλό σήμα κινητής. Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ (ως προς την καρκινογένεση) χαρακτηρίζεται από το ΠΟΣΟ ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ. (π.χ. ακτίνες Χ) και φυσικά παίζει ρόλο και η ένταση.

Το σήμα των  κεραιών κινητής 3G έχουν πολύ μεγαλύτερη ακτίνα δράσης από τις απλές κεραίες κινητής.

Δείτε τους καταλόγους των εταιριών για τα «σημεία κάλυψης υπηρεσιών 3G» τους και θα μπορέσετε να καταλάβετε την σημαντική διαφορά αυτή.

 Επομένως μπορεί το 3G να εκπέμπει έως και δεκάδες φορές μικρότερης έντασης ακτινοβολία, αλλά με αυτήν φθάνει σε πολύ μεγαλύτερο βεληνεκές δράσης διότι διαπερνάει τα πάντα και επομένως δεν μπορεί να είναι, παρά έως και ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ από αυτό των απλών κεραιών κινητής και ΒΛΑΒΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΠΙΚΟΙΛΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ από ότι οι απλές κεραίες.

 Οικονομικά ισχυρότεροι, σήμερα, (ώστε να επιβάλλουν στην κοινωνία να λειτουργεί σύμφωνα με το δικό τους συμφέρον) δεν είναι απλά οι «κατέχοντες πλούτο»

Είναι αυτοί που έχουν 1) μεγάλο ποσοστό κέδρους και 2) συνεχώς αυξανόμενο πεδίο δράσης στις αγορές (δηλαδή, έχουν εξασφαλισμένο …λαμπρό μέλλον ).

Ποια άλλη αγορά κάνει τόσο μεγάλους τζίρους, έχει τόσο μεγάλη ζήτηση και τόσο εξασφαλισμένο μέλλον; Το πετρέλαιο και αα πυρηνικά που τελειώνουν; Οι ΑΠΕ που μπορεί να τις εκμεταλλευτεί ο κάθε ιδιώτης σε βάρος των μεγάλων;

 Με την τεχνολογία 3G εξασφαλίζουν 2 πράγματα:

1)       Πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης χωρίς διακοπή σήματος και

2)        Δυνατότητα αποστολής πολύ μεγαλύτερης ποσότητας δεδομένων. (Κατάλληλη για υψηλό Ιντερνέτ και βίντεο συνδιάσκεψη.

Αυτό, όμως το οποίο στην πραγματικότητα πετυχαίνουν, είναι το να μειώνουν κατά πολύ τα κόστη τους για την απλή κινητή τηλεφωνία της οποίας το σήμα επίσης μεταδίδουν από την κεραία 3G. Αυτό τους κάνει να κερδίζουν περισσότερο «εξοικονομώντας» .από ότι θα κερδίσουν ποτέ από τις υπηρεσίες βίντεο και υψηλού ιντερνέτ (υπηρεσίες 3G) τις οποίες «καυχιόνται» ότι μας προσφέρουν. Εφόσον αυτές τις υπηρεσίες τις έχουμε όλοι στο σπίτι, στην ουσία δωρεάν, με το καλώδιο, μόνον ελάχιστοι (και μόνον για επαγγελματικούς λόγους)  θα τις χρειαστούν ώστε πληρώνουν να τις έχουν και στον δρόμο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Επομένως, με την τεχνολογία 3G , σκοπεύουν αποκλειστικά στην ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ πράγμα που αποδεικνύει πόσο υπολογίζουν τους ίδιους του συνδρομητές τους, για μια ακόμη φορά.

 Καλή Ανάσταση σε όλους

 Δημήτρης Φαναριώτης

πρόεδρος Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας

Ετικέτες: ,

25 Σχόλια to “Για τις κεραίες κινητής”

  1. Ανωνυμος Says:

    Γελιο και της αρκουδας….

    Δειτε εδω τι δουλεια….. εγινε στα χανιά!!!!!!!

    http://www.satleo.gr/content/view/1615/1/

  2. potis21 Says:

    βασική λεπτομέρεια σας διαφευγει – η τεχνολογία ευρεως φάσματος COFDM που χρησιμοποιειται δεν εχει καλύτερη «ακτινοβόλιση» η «Διατρητικότητητα», καθως αυτά ειναι (επιεικώς) μπουρδες, αλλά απλώς λειτουργει με χαμηλότερη απόσταση μεταξυ σηματος – θορυβου (οι ΔΕΚΤΕΣ ειναι πολυ πιο ευαισθητοι και ΟΧΙ οι πομποι ισχυτότεροι) και με μαθηματικό τρόπο εξυπηρετει 12πλασιους συνδρομητητες ανα κεραία.

    μακάρι ΟΛΕΣ οι κεραιες κινητης και όλα τα κινητα να γινόταν 3ης γενια σε μια μερα… θα ειχαμε μειωση κατα 6!!!!!! φορες της εντασης πεδιου του ηλεκτρομαγνητικου νεφους που προκαλει η κινητη.

    Πως ειναι το 3G πολλαπλάσια βλαβερο αφου η συχνοτητα λειτουργιας του GSM1800 (αρχικα κοσμοτε και Q και μετεπειτα όλοι) ειναι 1710-1785ΜΗζ και της 3ης γενιας ειναι 1900 – 2100, ελάχιστη διαφορά στην συχνότητα, και παρόλο αυτό το γεγονός η ισχυς ενος κινητου GSM ειναι 800mW και του 3G (UMTS) ειναι 200mW!?!?!

    ποια φυσική «ανακαλύψατε» πάλι?!?

    πως ειναι δυνατόν κάτι σε ιδιο χρονο να εκπέμπει στην ιδια σχεδον συχνότητα 4 φορες λιγότερη ενεργεια και να προκαλει «Πολλαπλάσια» ζημιά?

    οι ιδιοι που πουλανε τις συσκευες δεν θελουμε να μπορουμε να μιλαμε για 100 ωρες συνεχόμενα, ωστε να κρατα μπαταρια μας και αυτοι να τα τσεπώνουνε? αν μας τηγανιζουνε instead και κλεινει το κινητο σε 1 ωρα ειναι καλύτερα?

    τοσο ξερουμε τοσο λεμε, μου φαινεται….

  3. potis21 Says:

    οσο για το «μπουκοταζ» των εταιρειων στους συνδρομητες:

    καλά, θα τρελαθουμε τελειως???? ΠΟΥ θα συνδεθει το κινητο αν φυγουν οι κεραιες? οι εταιριες συμμορφωθηκαν με αποφαση πρωτοδικειου και εκλεισαν τις κεραιες. και μετα οι «εξαγριωμενοι» κατοικοι εξαγριωθηκαν με…. τους πρωτεργάτες της διαμαρτυριας και τους εβαλαν αρον – αρον να πουν στις εταιριες να ξανανοιξουν τις κεραιες!

    μου φαινεται δεν εχουμε παρει ΚΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ τι ρολο παιζουν οι κεραιες ΣΤΗΝ ΖΩΗ και οχι στον θανατό μας…..

  4. potis21 Says:

    δεν εχετε ιχνος τσίπας. Ουτε καντήλια σας στόλισα, ουτε τιποτε. το μονο που σας νοιαζει ειναι η προωθηση των στοχων σας, οτι και αν σημαινει αυτό.

    Συγχαρητηρια. Με την διαγραφη των σχολιασμων μου, μολις γινατε χειρότεροι απο τις εταιρίες κινητης στην συνειδηση μου. και μεχρι εκει που με παιρνει, θα σας απαξιώνω σε όποιον με ρωτά.

    καλή αποτυχία.

  5. AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Says:

    τα σχόλια σας έχουν ενδιαφέρον (δεν τα καταλαβαίνω όλα)
    θα κάνω μια απλή -ρητορική- ερώτηση
    Πόση σχέση έχει ένας φυσικός / ηλεκτρολόγος / ηλεκτρονικός με τη μελέτη των βιολογικών επιδράσεων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας?
    Πιθανότατα όση σχέση έχει ένας ογκολόγος με ένας κατσαβιδά

  6. potis21 Says:

    Αμεση σχέση – κάθε επιστήμη πηγάζει απο την φυσική.

    Ας μην με αναγκάσετε να εμβαθυνω σε θεματα τα οποια πιθανως να σας ζαλίσουν. Θα σας πω απλά οτι ο πρωτέυων κίνδυνος αφορά την βλάβη του RNA απο θερμανση της δεσοξυριβοζης (μια μονοσακχαρίνη) με τις πρωτείνες του DNA GCAT, σχεδόν μετατρέποντας την μονοσακχαρίνη σε….υδρογονάνθρακα και απενεργοποιωντας την γενετική πληροφορία που περιέχεται στο σχετικό γονιδιωμα.

    Αυτό γίνεται πρωτίστως απο την θερμανση που προκαλείται σε ενα τμημα του DNA που μοιαζει με νερο και συντονίζεται απο την ΗΜ ακτινοβολία. Για να φτάσει όμως το πεδίο σε στάθμες που να μπορει να προκαλέσει θερμικά, πρέπει, καθως η ενταση ισχυος ΗΜ πεδίου εξασθενει με τον κύβο της απόστασης, να εχετε τον πομπό στα 3μ για ισχύ 200W eirp (ωστε τα θερμικά να ειναι πλέον υπολογίσιμα σε ισχύ ανα τετραγωνικό μέτρο – λυστε ως προς joule και θα δειτε ποση ζεστη αναπτύσσεται.

    λυστε το και αντίστροφα για να δειτε οτι τα αποτελεσματα ειναι σχεδον ιδια οταν το κινητό σας δεν εχει σημα και παλευετε με 1 γραμμή να μιλήσετε (και το κινητό ουρλιαζει σαν δαιμονισμενο για να ακουστει στην γειτονικότερη κεραια που κατεληξε απο 160μ, 4χλμ μακρια…. Μονο που ειναι επάνω στο κεφάλι σας και μονο…

    βλάβες στα κύτταρα συμβαινουν συνεχεια κατα την μιτωση (=διπλασιασμό=αναπτυξη) των κυτταρων στους ιστους, ομως μόνο το 1 στα 1000 κύτταρα εξακολουθει να παραμένει βιώσιμο μετά απο βλάβες στον γενετικό κώδικα. και απο αυτά, μονο 1 στα 1000 μπορει να εχει βλάβες που αφορουν την διαδικασία ομαλής γήρανσης και θανάτου του κυττάρου, μετατρέποντάς το σε πηγή ανεξέλεκτων διπλασιασμων και εν τέλει ανάπτυξης όγκου. Τετοιες γονιδιακές βλάβες συμβαινουν συνέχεια στο σώμα και ξεκινανε απο το καπνισμα, τα χημικά στην διατροφή, τον μολυσμένο αερα, και χίλιες δυο πηγες που ειναι σίγουρα πολυυυυυυ εγγύτερα στην καθημερινότητά μας απο μια κεραία κινητής. Το ιδιο μας το κινητό ειναι σαφέστατα περισσότερο υπολογίσιμο.

    αν σας νοιαζουν οι κεραίες, ειναι σαν να χτιζετε σπιτι ξεκινοντας απο το….βαψιμο. Βαλτε πρώτα τις κολώνες (κοψτε το τσιγάρο) στηστε τους τοιχους (αγοράστε μονο βιολογικά, μη μεταλλαγμένα τρόφιμα) σοβαντιστε τους τοιχους (αγοραστε ενα bluetooth, κι ενα USB καλώδιο 3 μετρα ωστε να μπορειτε να απομακρύνετε το πιπιρόλι του 3G οσο γινεται μακρύτερά απο σας και το λαπτοπ – προσοχη – η βοιδαφον προσφέρει λαπτοπ με ενσωματωμενο 3G – DOLOFONE, καλά την λέτε) και μετά βαψτε (ξηλώστε τις κεραίες).

  7. AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Says:

    να ρωτήσω φίλε μου τον μάγειρα, ξέρει και αυτός αρκετά για το βράσιμο των αυγών…
    μιλάς κυρίως για μία από τις πιθανές επιδράσεις της Η/Μ ακτινοβολίας στον άνθρωπο (τις θερμικές). να θεωρήσω λοιπόν πως δεν υπάρχουν άλλες, σωστό? ΛΑΘΟΣ, αλλά θα μάθουμε σε κάποια χρόνια. ΛΑΘΟΣ και αυτό: το ξέρουμε ήδη από τα κινητά. Οι κεραίες προκαλούν καρκίνο, όπως ακριβώς και τα κινητά! Δεν είναι τίποτα άλλο από ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΕΧΗ πηγή Η/Μ ακτινοβολίας. Επιπλέον, η ακτινοβόληση από αυτές δεν είναι επιλογή μας και η προστασία από αυτές είναι πολύ ακριβή.
    οι γενετιστές / βιολόγοι / ογκολόγοι, προφανώς σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, μελετούν το κακό που προκαλούν οι κεραίες και θα ξέρουμε λεπτομέρειες σύντομα.
    όσο για τις προτροπές σου, να σταματήσουμε τη μόλυνση του περιβάλλοντος κλπ, μαζί σου και σε αυτά. όμως, έκαστος στο είδος του. αν θες αναλαμβάνουμε … εμείς το κατέβασμα των κεραιών, και εσύ φίλε μου την ενημέρωση για την ορθή χρήση του κινητού, bluetooth κλπ. για τα λοιπά υπάρχει η greenpeece και χιλιάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις

  8. potis21 Says:

    Θα κάνω κι εγω μια εξομολόγηση.

    Στην επαγγελματική καθημερινότητα μου, καταγράφω κι εγω άπειρες φορές μια άλλη, μεγάλη, πτυχή του θέματος των κεραιων, τις επιπτώσεις στις ηλεκτρονικές συσκευες απο τα πεδία των σταθμων βάσεων. Ραδιοφωνα, τηλεοράσεις και εξοπλισμος μετρησεων τρελαίνεται, και σίγουρα θα ηθελα τις προδιαγραφες να τηρουνται και την στάθμη πεδίου να μειωθει.
    η σχεση ομως αναμεσα στα προβλήματα που δημιουργει μια κεραια και στα προβλήματα που δημιουργει ο έτερος παρονομαστής, δηλαδη τα ίδια τα τερματικά (κινητά τηλέφωνα) ειναι 1:3. αυτό σημαινει οτι το τηλέφωνο του γειτονα στο ισόγειο 2 σπίτια πιό κάτω παραγει πεδία μεσα στο εργαστήριό μου 3 φορες πιο ισχυρά απο οτι μια κεραια κινητής που ειναι 20 σπιτια πιό κάτω. Οι διαφοροποιήσεις στις στάθμες πεδίου, που τόσο εχουν κατηγορηθει, λογω της μετακίνησης του χρήστη του τερματικου, ειναι της τάξεως των 30db, δηλαδη παιρνουν τιμές απο 1 μεχρι..1000, ανάλογα με το απο πιο αυτί μιλάει και που κάθεται(!).

    βάλε τώρα το πόσα τηλέφωνα υπάρχουν απο ΧΡΗΣΤΕΣ πια τριγύρω μας, το χαζο πιτσιρικι που μιλάει με τα call them all 24000 απο το πρωι μεχρι το βράδυ, και θα δεις τι παράγει το νέφος. καταντά εκνευριστικό να πρέπει να σταθμίσεις τις μόνιμες και σταθερες πηγες πεδιου (οπου κάτι μπορείς να κάνεις στο τέλος, εγκατάσταση φίλτρων,θωρακίσεις καλωδίων) και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες εντάσεις πεδίου των χρηστών.

    σοβαρα τωρα, οι κεραιες ειναι το λιγότερο. Οσο κι αν τρομάζουν με την επιβλητική «αφ υψηλου» θέση τους. το κέντρο της αθήνας βομβαρδιζεται με τεράστιας (πραγματικά) εντασης πεδία απο τον υμηττό και την πάρνηθα, με λόγους 1:1 στις εντάσεις πεδιου ως προς τα κινητά. Επίσης, ενα παιδι που χρησιμοποιει ενα κινητό εξακολουθει να ραντίζει με ακτινοβολία τα υπόλοιπα τριγύρω του. με μια κεραία της οποιας εχει την αποκλειστικότητα. ναι, με μια κεραια, γιατι κεραία και πομπο στην ιδια συχνότητα εχει μεσα στο κινητό του. Φανταστειτε τωρα το οτι βγάζουμε τις κεραιες, και αυτή η κεραία εχει αντι για ισχυ 20 μιλιβατ, κοντα στο 1 βατ και ειναι διπλα στα κεφαλάκια τους, ενω η κεραια στην ταράτσα (20 – 200 μετρα μακρια εχει ισχυ 10 βατ.
    Δεν τα σκεφτεστε αυτά?

    εγω ειμαι απο τους πρώτους στον οποιο ΔΕΝ θα ελειπαν οι κεραιες, με το χάλι που δημιουργουν (αν το ακουσετε θα το καταλάβετε) αλλά καταλαβαίνω και το οτι θ ε λ ε τ ε να μιλάτε.

    Και την πιτα αλλά και το σκυλο χορτατο….

  9. potis21 Says:

    ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΕΧΗ πηγή ακτινοβολίας ελα να σου δείξω εγω κάμποσες, για τις οποιες δεν γινεται ντόρος καθόλου. εχω και όργανα να τις μετρήσω, αν θες. Γραμμές χαμηλής τάσης αλλά…. υψηλου ρευματος (αρα και μαγνητικου πεδίου)εξω απο μπαλκόνια. Ο φουρνος των μικροκυμάτων που και επώνυμος ειναι και προδιαγραφες καλύπτει και τον ακουει το σκάνερ μου 220 μετρα μακριά. Η τηλεοράσεις τυπου πλάσμα που παραγουν υπεριωδη ακτινοβολία και τηγανίζουν τους κερατοειδεις των παιδιων, αλλά εχουν το καλό οτι σε μαυρίζουνε…. οι τηλεοράσεις τύπου LCD που παράγουν HF ακτινοβολία τόση που παρεμβάλλουν δεκτες μεσαιων και βραχεων σε αποσταση 400 μετρων, με αυτή την τεράστια κεραία που αποτελει το πάνελ.(οθονη). το λάπτοπ με το ασύρματο 802.11 του (πολυ μικρότερη απο τεραστια, αλλά πάλι αγκαλιά και διπλα στην…αναπαραγωγική μας ικανότητα το εχουμε). το πιστολάκι για τα μαλλια, που ειναι μια πηγη πεδίου 50V/m καθως εχει ενα μεγάλο πηνίο το οποιο διαχέεται απο ταση 230V και ρευμα 0,5 Α στον κινητήρα (χωρια την αντίσταση που μπορει να την περνάνε και 10Α στα ισχυρα μοντέλα – εκεί το καλώδιο και το πιστολάκι «λάμπει» ηλεκτρομαγνητικά) και μάλλον σας κουρασα ηδη…..

  10. AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Says:

    φίλε potis, πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα μας λες. όμως δεν μπορούμε να μετακομίσουμε σε σπηλιά. αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να μειώνουμε τις ισχυρές πηγές ακτινοβολίας γύρω μας.
    μία από αυτές είναι και το σεσουάρ, έχεις πολύ δίκαιο. όμως η χρήση του είναι ατομική, επιλεκτική, πολύ αραιή και από πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού σε σχέση με την ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΝΕΧΗ και ΥΨΗΛΗ πηγή ακτινιβολίας που είναι ένας σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας.
    και please, μην μας λες για 10 watt γιατί φουντώνω

  11. potis21 Says:

    γιατι, τι σοι τεχνολογία χρησιμοποιει το κινητό και καταφέρνει να φτάνει με 0,8 βατ στην κεραία, και η κεραία απαιτει 100 η 1000 η ενα τεραβατ για να φτάσει στο κινητο βρε παιδια?

    εγω εχω μπροσουρες βρει στο ιντερνετ απο συστήματα εκπομπής,

    και τα πιο πολλά που προορίζονται για εγκλεισμό σε πολύ μικρό χωρο (οπως απαιτειται στις ντουλάπες που εγκαθιστωνται σε πολυκατοικίες) δεν ξεπερνανε τα 20W προ… ενδοδιαμόρφωσης.

    Τετοιες παράμετροι, βεβαια, δεν ειναι οι ιδανικές, καθως η τοποθέτηση των μασκών απο πολυεστερα για την κάλυψη πολλές φορές μειωνουν την αποτελεσματικότητα των συστημάτων, αναγκάζοντας τον εγκαταστατη να ακτινοβολήσει 10 βατ αντι για τα 20. Επίσης θερμικές απαιτήσεις εντός της μικρής αυτής καμπίνας δεν επιτρέπουν την διοχετευση ενεργειας ακόμα και μετά την χρήση του κλιματιστικου.

    Κεραιες υψηλης ισχυος υπάρχουν, και τοποθετουνται μεσα σε κοντεινερ επάνω σε βουνοκορυφές, τα συστήματα αδιαλειπτης λειτουργιας ειναι κατα πολυ ανώτερα, και συνήθως στεγαζοναι σε διακριτό οικίσκο, μαζι με την διαχείρηση της ψύξης και ισως κάποια δευτερα συζευκτικά (λινκ για άλλες, μικρότερες ή ισης ισχύος κεραιες οπως και προς το κεντρο.)

    αλλά δεν χωράνε όλα αυτά, ουτε εχει νοημα η εγκατάστασή τους σε πολυκατοικίες. αντι αυτου εχουμε πομπους μικρους, που με την διαμορφωση και την διαχείρηση χωρουν σε μερικές ιντσες υψος απο ρακ των 19 ιντσων πλάτος, και μαζι με τα UPS για τις διακοπες της ΔΕΗ μπαινουν σε μια ντουλάπα με υψος μεχρι και 2 μετρα.

    χαρακτηριστικό ειναι οτι στα σχεδια που μας διδετε για σταθμους βασης οι σταθμοι ειναι τερματικοι, καθως εχουν μονο ενα πιατο για λινκ, με το οποιο επικοινωνουν με τις τεραστιες κεραίες που κάνουν την διαμεταγωγή.

    Οι μεγαλες αυτές κεραίες επίσης εχουν κι αυτες τις μεγαλης ισχυος προαναφερθεισες κεραίες που «γεμιζουν (πληρωνουν) την περιοχή με αδυναμο γενικά (λογω απόστασης) σημα παρ’ όλη την τεραστια ισχυ που ακτινοβολουν. Οταν λοιπον κλεισουμε την κεραια στην γειτονια, μονο οι τεραστιοι σταθμοι (πυργοι) μενουν για να μας δωσουν σημα, και το κινητό μας καθως πρεπει να μιλήσει χρησιμοποιωντας αυτους, τους ανταγωνίζεται σε ενταση!

  12. potis21 Says:

    παρέλειψα βέβαια να γράψω οτι οι πυλωνες διαμεταγωγής που φερουν και τις κεραίες υψηλής ισχύος, ΕΠΑΝΩ και πισω απο τις ιδιες τις κεραίες, εχουν ενισχυτες χαμηλου θορύβου (καθως και ο χωρος επάνω στον πυργο επιτρεπει την τοποθετηση – κατι τετοιο δεν ειναι ευκολα εφικτό στις συμβατικές κεραιες τυπου φουγάρου και γι αυτό δεν θεωρειται λογική άλλη επίκληση)που κάνει εφικτή την λήψη εξαιρετικά αδυναμων σηματων.
    Για τον λόγο αυτό οι πυλώνες εκπομπής εχουν συνήθως διακριτά τις κεραιες (πανελ) εκπομπής με τις κεραιες λήψης.

    στους μικροτερης ισχυος σταθμους βάσης απαιτειται να χρησιμοποιηθει ειτε ειδικου τυπου κεραιες με εισοδο εκπομπης και εξοδο λήψης (δεν δουλευουν πάνω απο 20 βατ καθως ο πομπος τρελαινει τον δέκτη) ή ειδικοι αποζευκτες (combiners – diplexers) που επίσης εχουν 20W μεγιστη ισχυ καθως μετά τρελαινονται τα μηχανήματα.

  13. potis21 Says:

    και μια και το βρήκα…

    http://www.scribd.com/doc/10121563/GSM-QA1

    σελίδα 6

    το metrosite ειναι metropolis site και εχει 5W ισχυ

    to ultrasite εχει απο 200 ως 500 βατ ισχυ

    Οι γνωστες αγγλικής και τεχνολογίας αποθηκευστε ενα αντίγραφο….. αφου ασχολειστε εχει πολλές απαντήσεις σε κάποια θεματακια της κινητής.

    http://press.nokia.com/PR/200006/783340_5.html η κοτε επιλεγει μετροσαιτ

    http://www.3g.co.uk/PR/July2004/8085.htm 50-βατ εκδοση που την διαφημιζει «Υψηλης ισχύος»

    και κανενας παροχέας δεν τις «ξεζουμίζει» για να μην καινε ρευμα

    και κανενας παροχέας δεν ανεβαζει χωρις μελέτη (συνημμένο 1) ισχυ γιατι παρεμβάλλει η μια την άλλη

    και κανένας παροχέας δεν θελει νεκρους πελάτες γιατι οι νεκροι δεν πληρώνουνε.

  14. AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Says:

    «και κανένας παροχέας δεν θελει νεκρους πελάτες γιατι οι νεκροι δεν πληρώνουνε»
    ΑΚΡΙΒΩΣ!
    ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ?
    α) λάβε τις προδιαγραφές της άρεως 66 (2 κεραίες Kathrein 739632 και 1 κεραία Kathrein 739633) ισχύος 600 Watt έκαστη
    β) λάβε τις προδιαγραφές της φαιστού 37 (3 κεραίες Kathrein 742270) ισχύος 250W-200W-200W ανά κανάλι έκαστη

  15. potis21 Says:

    Αναγνωστη, σου εδωσα τεχνικα χαρακτηριστικά για το μηχανακι που τροφοδοτει τις κεραιες της Kathrein

    και σου εχω εξηγησει ηδη οτι οι ιδιες κεραιες που μπαινουν στους πυργους που μπαινουν τα Ultra, μπαινουν ακόμα και για λήψη.

    η κεραία ειναι ενα ματσο χαλκός σιδερο, αλουμίνιο και πολυεστέρας, και δεν εχει καμια επίδραση στην υγεία (εκτός αν την πάρεις αγκαλιά, οπότε σου γεμίζει τα χέρια ινες πολυεστέρα και η φαγουρα κρατα κανα 3ημερο).

    ενα καλώδιο 3Χ10mm μπορει να περάσει 320 αμπερ απο μεσα του αλλά δεν ειναι τιποτε παραπάνω απο μονωμένος χαλκός. αν το βάλω να μου ανάψει μια λάμπα χαμηλης κατανάλωσης , αυτό δεν σημαινει οτι θα περνανε 320 αμπερ απο μεσα του διότι το γραφει στην προδιαγραφή, γκεγκε? μολις 100 μιλιαμπερ θα περάσουν αν η λάμπα ειναι 23Watt.

    Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαινει και με τις κεραίες.

    εχεις πια τις ισχυς των συστημάτων και ξέρεις που χρησιμοποιείται αυτή η κεραία. οι εταιρίες κινητης αγοραζουν τις κεραιες με το κοντεινερ και το να πληρει μια κεραια μεγαλύτερες προδιαγραφες δεν εχει κόστος, αλλα να ψαχνεις μεγαλες για τον πυργο και να εχεις στην αποθηκη μονο μικρές, εχει.

    τις προδιαγραφές τις εχω τυπωμένες σε ιλουστρασιον χαρτι απο την ιδια την Kathrein και δεν χρειαζομαι να τις δω σε PDF.

    Το ίδιο ειναι και η κεραία. αν

  16. potis21 Says:

    και ξαναλέω οτι η κεραία

    ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΟΥ

    αντέχει σε ισχυ 100 βατ

    ….δολοφονε 😛

  17. potis21 Says:

    (φιλικά πάντα, ε? κουβέντα κάνουμε)

  18. potis21 Says:

    Σοβαρότατα τώρα, η ερμηνεία τεχνικών χαρακτηριστικών μηχανηματων απαιτει (απο την ελληνική νομοθεσία!) ειδικές τεχνικές γνωσεις, τις οποιες δεν κατέχεις ωστε να διασπείρεις σε ανυποψιαστους ανθρωπους που ψαχνουν μια δοση αλήθειας με μονο σκοπο να σπειρεις πανικό. Σε πολλα εχεις δίκιο, η ερμηνεια των τεχνικών χαρακτηριστικών κατα το δοκουν και δη κατα το συγκεκριμένο δοκουν ειναι ποινικό αδίκημα.

  19. potis21 Says:

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 2624 – 258

    Ο ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ασχολείται με εγκατάσταση, συντήρηση, επισκευή, κατασκευή ραδιοηλεκτρονικών πομπών και γενικά με όλες τις ραδιοηλεκτρικές συσκευές.

    ΤΟ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ πρέπει να είναι εξοπλισμένο με τα κατάλληλα εργαλεία και όργανα για όλες τις εργασίες με τις οποίες ασχολείται ο ραδιοηλεκτρονικός.

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΔΕΙΩΝ

    1.ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ Α´ ( ως υπεύθυνος εργαστηρίου και ασχολείται με την εγκατάσταση, συντήρηση, επισκευή και κατασκευή)
    2.ΔΟΚΙΜΟΣ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Α´ & ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Β´ (ως υπεύθυνος εργαστηρίου και ασχολείται με την εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή ή συναρμολόγηση τηλεοπτικών δεκτών)
    3.ΡΑΔΙΟΤΕΧΝΙΤΗΣ (ως υπεύθυνος εργαστηρίου και ασχολείται με την εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή ραδιοτηλεοπτικών συστημάτων).
    4.ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΤΕΧΝΙΤΗ ( ως βοηθητικός τεχνικός)

    ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ

    Οι άδειες χορηγούνται από το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Για την απόκτηση τους πραγματοποιούνται εξετάσεις σε θεωρητικά με πρακτικά μαθήματα.

    * Πτυχιούχοι ΚΑΤΕΕ ΤΕΙ & ΑΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ στην κατεύθυνση των ηλεκτρονικών αποκτούν την άδεια Ραδιοηλεκτρολόγου Β´.

    * Πτυχιούχοι αναγνωρισμένων ή μη επαγγελματικών σχολών Ραδιοτεχνίας αποκτούν την άδεια Ραδιοτεχνίτου ή την άδεια του Βοηθού Ραδιοτεχνίτη.

    Επίσης απόφοιτοι ΤΕΣ της ειδικότητας «Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης», καθώς και απόφοιτοι ΤΕΕ Α΄κύκλου των ειδικοτήτων : «Ηλεκτρονικός Συσκευών και Εγκαταστάσεων», « Ηλεκτρονικός Επικοινωνιών» ή άλλου ισότιμου τίτλου σπουδών.

    * Απόφοιτοι ΙΕΚ αποκτούν άδεια Ραδιοτεχνίτη στις εξής ειδικότητες:

    1) «Τεχνικός Ραδιοτηλεοπτικών και Ηλεκτροακουστικών Διατάξεων»

    2) « Ηλεκτρονικός οπτικό – ηλεκτρο – ακουστικών συστημάτων»

    3) « Τεχνικός συστημάτων τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας»

    4) « Τεχνικός ηλεκτρονικός τηλεπικοινωνιακών συστημάτων»

    ή άλλων συναφών ειδικοτήτων του Ηλεκτρονικού Τομέα

    Επίσης απόφοιτοι ΕΠΛ της ειδικότητας « Τεχνικός Ηλεκτρονικών εφαρμογών», με την προϋπόθεση ότι έχουν εργασθεί ως βοηθοί Ραδιοτεχνίτες και έχουν συμπληρώσει 200 ημερομίσθια.

    Επίσης απόφοιτοι ΤΕΛ & ΤΕΕ Β´ κύκλου στις ειδικότητες:

    1.« Ηλεκτρονικών Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμού»
    2.« Ηλεκτρονικός Ραδιοτηλεοπτικών Συσκευών και Εγκαταστάσεων»
    3.« Ηλεκτρονικός αυτοματισμών»
    4.« Ηλεκτρονικός Επικοινωνιών»
    ή κάτοχοι ισότιμου τίτλου σπουδών, με την προϋπόθεση ότι έχουν εργασθεί ως βοηθοί Ραδιοτεχνίτες και έχουν συμπληρώσει 400 ημερομίσθια.

    ΠΟΙΝΕΣ

    * Μέχρι 3 μήνες και μέχρι 3.000.000 δρχ. σε όσους ασκούν το επάγγελμα χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια.

    * Μέχρι 5 μήνες και μέχρι 10.000.000 δρχ. και απαγόρευση λειτουργίας του εργαστηρίου οριστικά ή όχι, σε ιδιοκτήτες εργαστηρίων που προσλαμβάνουν Ραδιοηλεκτρολόγους χωρίς άδεια.

  20. potis21 Says:

    Ποινικός κώδικας

    Άρθρο 191

    1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει σε οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες

    ή

    να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση 6 μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα (590) ευρώ.

    2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

  21. potis21 Says:

    Άρθρο 188
    Συμμετοχή σε αθέμιτο σωματείο
    Όποιος συμμετέχει σε σωματείο του οποίου οι σκοποί αντιβαίνουν σε ποινικές διατάξεις τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
    Άρθρο 189
    Διατάραξη της κοινής ειρήνης
    1. Όποιος συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή πραγμάτων ή εισβάλλει παράνομα σε ξένα σπίτια, κατοικίες ή άλλα ακίνητα κτήματα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
    2. Οι υποκινητές και εκείνοι που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
    3. Οι ποινές αυτές επιβάλλονται αν η πράξη δε τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.
    Άρθρο 190
    Διατάραξη της ειρήνης των πολιτών
    Όποιος με απειλές ότι θα διαπραχθούν κακουργήματα ή πλημμελήματα διεγείρει σε ανησυχία ή τρόμο τους πολίτες τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

  22. AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Says:

    @potis21: τί πίνεις και δεν μας δίνεις? (*διαγράφηκε σχόλιο*)

  23. AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Says:

    αν προσπαθείς να μας πεις πως «μπορεί οι εταιρίες να εγκαθιστούν σε κάθε θέση μέσα στην πόλη 3 κεραίες με δυνατότητες 600 – 650 watts έκαστη, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν οικονομίες κλίμακος αγοράζοντας χονδικής τα θηρία» θα έλεγα πως δεν είσαι και πολύ πιστευτός.
    γιατί να αγοράζεις φεραρι στην χονδρική και να βάζεις μηχανή από παπάκι?
    μπορεί εσύ να μας δίνεις κάποιες προδιαγραφές πομπού από το internet, αλλά οι εταιρείες ΔΕΝ γνωστοποιούν στις αρμόδιες αρχές τα στοιχεία αυτά.
    άρα μας λες λόγια του αέρα.
    για τον παροξυσμό σου, μην ξεχνάς πως και ο εκφοβισμός ή η προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης ιδεών είναι πράξεις ποινικά κολάσιμες (*διαγράφηκε σχόλιο*)

  24. potis21 Says:

    Εισαι το λιγότερο αφελής προσπαθωντας να με αγχωσεις δημοσιοποιώντας το όνομά μου. Γιατι με αυτό τον τρόπο ριχνεις μια «¨μασκα» που ειναι εκει για να σε προστατεψει. Ενω μπορουσες να ισχυριστεις οτι ειμαι ενα πορωμενο παιδάκι – υπάλληλος της τάδε εταιρίας κινητής, Ξαφνικά αποκαλύπτεις το όνομά μου, την ποιότητα μου και τα 20 χρόνια προυπηρεσίας μου σε αντίστοιχα τεχνολογικά πεδία, τον σεβασμό που μου έχουν όσοι ασχολουνται σε αυτό το πεδίο, και ταπεινώνεις ακόμα μια φορά τις απόψεις σου. Μην ξεχνάς οτι αυτά τα δεδομένα σκόπιμα στα εκανα γνωστά, καθως θα μπορουσα κι εγω να υπογράφω σαν αναγνωστης και ανώνυμα. Εκτίθεσαι λοιπόν για μια ακόμη φορά και ίσως χειρότερα απο κάθε άλλη. Δεν εχω κάτι να φοβηθω, γραφω στο ιντερνετ επωνυμα εδω και χρόνια, εχω βοηθησει χιλιαδες, βοηθω εσενα, ανώνυμε φιλε μου οικειοθελώς, αυτη την στιγμή. και μονο εεπειδή σου γραφω γνωσεις και αποψεις.

    Καθως άγνοια νομου δεν νοειται, σου δημοσιευσα τμηματα του ποινικου κώδικα και νομων που δειχνεις επιδεικτικά να αγνοεις. μπορεις να τα διαγράψεις, αλλά δεν μπορεις να τα αγνοεις. Δεν σε απείλησα, εγω φιλος σου ειμαι.
    Σε προστατεψα απο τυχουσα αγνοια. Αλλά εσυ μενοντας κενος απο επιχειρήματα νομίζεις οτι δημοσιευοντας το ονομα μου με βλάπτεις.

    Κρίμα.

  25. keraies Says:

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
    ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ

Σχολιάστε